adormeau despărțit în silabe; cum se desparte în silabe adormeau

Despărțirea în silabe a cuvântului "adormeau":

adormeau =  dor  meáu

Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "adormeau":

ADORMÍ, adórm, vb. IV. 1. Intranz. și tranz. A trece sau a aduce pe cineva la starea de somn. 2. Intranz. Fig. (În limbajul bisericesc) A muri. 3. Tranz. Fig. A alina, a potoli. Cântând și-a mai adormit foamea. – Lat. addormire.
adormí (adórm, adormít), vb. – 1. A aduce pe cineva în starea de somn. – 2. A liniști, a potoli, a alina. – 3. A înșela, a zăpăci. – 4. A trece în starea de somn. 5. A muri, a-și da duhul. – Mr. adormu, adurnire. < Lat. addormire (Pușcariu 27; Candrea-Dens., 509; REW 157; DAR); cf. it. addormire, prov., cat., v. sp., port. adormir. Cf. dormi. Der. adormita, vb. (a dormita); adormițele, s. f. pl. (dediței); adormitor, adj. (care adoarme); neadormit, adj. (treaz).
ADORMÍ, adórm, vb. IV. 1. Intranz. și tranz. A trece sau a aduce pe cineva la starea de somn. ♦ Intranz. Fig. (În limbaj bisericesc) A muri. 2. Tranz. Fig. A alina, a liniști, a potoli o senzație, un sentiment etc. 3. Tranz. A face pe cineva să doarmă și să devină insensibil cu ajutorul unui narcotic. – Lat. addormire.
» mai multe definiții (dictionarroman.ro)

Cuvinte Vecine:

adorbital = a-dor-bi-tál
adorbitale = a-dor-bi-tá-le
adorbitali = a-dor-bi-táli
adorbitală = a-dor-bi-tá-lă
adore = a-dó-re
adori = a-dóri
adorm = a-dórm
adormea = a-dor-meá
adormeai = a-dor-meái
adormeam = a-dor-meám
adormeau = a-dor-meáu
adormeaţi = a-dor-meáţi
adormi = a-dor-mí (v.inf./v.perf.s.)
adormi = a-dórmi (v.prez.)
adormii = a-dor-míi
adormim = a-dor-mím
adormind = a-dor-mínd
adormire = a-dor-mí-re
adormirea = a-dor-mí-rea
adormiri = a-dor-míri
adormirii = a-dor-mí-rii
0.006s
Ai observatii? × Ai gasit o greseala sau vrei sa ne transmiti o observatie? Multumim pentru mesaj! Iti vom raspunde curand.
Trimite