caminuri despărțit în silabe; cum se desparte în silabe caminuri

Despărțirea în silabe a cuvântului "caminuri":

căminuri = că  mí  nuri

Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "caminuri":

CĂMÍN, (1, 4, 6) căminuri, (2, 3, 5) cămine, s. n. 1. Sobă joasă, zidită la peretele camerei, cu vatra larg deschisă. 2. Cuptor, vatră. 3. Coș pe unde iese fumul; horn. 4. Fig. Casă părintească; p. ext. familie. 5. Denumire dată unor instituții cu caracter social-cultural; cămin de copii = instituție cu regim de internat pentru copii preșcolari (3-6 ani), cu orar de zi sau săptămânal; cămin studențesc = așezământ universitar care asigură cazarea studenților, pe lângă acesta funcționând uneori și cantine; cămin cultural = instituție înființată în scopul propagării culturii la sate (5); cămin școală = cămin pentru copiii orfani, în care se află și școala; cămin spital = cămin (de bătrâni) în care se acordă asistență medicală. 6. Încăpere mică subterană, zidită și acoperită cu capac de fontă, pe traseul unei conducte de alimentare cu apă a unui canal, construită pentru a permite accesul la conductă sau la canal. – Din sl. kamina.
cămín (căminuri), s. n. – 1. Sobă joasă, cu vatra larg deschisă. – 2. Casa părintească. – 3. Așezămînt unde se locuiește (în special pentru studenți). – Mr. cîmińă. Ngr. ϰάμινος, ϰαμίνη, poate prin intermediul sl. kamina, cf. bg., rus. kamin. În rom. se consideră în general ca provenind dim sl. Cuvîntul gr. a trecut în lat. caminus, de unde prov. camin, fr. cheminée (› sp. chimenea), it. cammino. Cuvîntul rom. poate proveni la fel de bine din sl., ca și din lat. sau din gr. După Pascu, I, 65, forma mr. vine din lat. – Der. cămineț (var. chimineț), s. n. (ieșitură sau margine între sobă și perete, care servește drept raft și de element izolator).
» mai multe definiții (dictionarroman.ro)

Cuvinte Vecine:

căminizeze = că-mi-ni-zé-ze
căminizezi = că-mi-ni-zézi
căminizând = că-mi-ni-zấnd
căminiză = că-mi-ni-zắ
căminizăm = că-mi-ni-zắm
căminişti = că-mi-níşti
căminiştii = că-mi-níş-tii
căminiştilor = că-mi-níş-ti-lor
căminul = că-mí-nul
căminului = că-mí-nu-lui
căminuri = că-mí-nuri
căminurile = că-mí-nu-ri-le
căminurilor = că-mí-nu-ri-lor
cămăraş = că-mă-ráş
cămăraşi = că-mă-ráşi
cămăraşii = că-mă-rá-şii
cămăraşilor = că-mă-rá-şi-lor
cămăraşul = că-mă-rá-şul
cămăraşului = că-mă-rá-şu-lui
cămări = că-mắri
cămării = că-mắ-rii

Cuvinte care au ultima silabă "nuri":

cianuri = ci-a-núri
cornuri = cór-nuri
ferocianuri = fe-ro-cia-núri
lanuri = lá-nuri
nuri = nuri
» vezi toate cuvintele
0.005s
Ai observatii? × Ai gasit o greseala sau vrei sa ne transmiti o observatie? Multumim pentru mesaj! Iti vom raspunde curand.
Trimite