Despărțirea în silabe a cuvântului "rastorn":
răstorn = răs • tórn
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "rastorn":RĂSTURNÁ, răstórn, vb. I. 1. Tranz. A scoate, a deplasa un corp din poziția lui normală, făcându-l să cadă într-o parte sau să ajungă cu susul în jos. ◊ Expr. A răsturna brazda = a tăia brazda cu plugul; p. ext. a ara. ♦ A întoarce (un recipient) cu fundul în sus pentru a face să cadă sau să curgă conținutul; a vărsa. ◊ Expr. A răsturna pe gât = a bea repede, pe nerăsuflate. 2. Tranz. A culca la pământ, a prăvăli, a doborî. ♦ Tranz. și refl. (Despre oameni) A face să cadă sau a cădea dintr-un scaun, dintr-un fotoliu etc. 3. Tranz. Fig. A înlătura dintr-o situație înaltă, a scoate dintr-un post de conducere, a da jos de la putere. ♦ A distruge o situație, o poziție, un plan, o concepție. 4. Refl. A sta sau a se așeza într-o poziție comodă, cu spatele sprijinit de ceva; p. ext. a se culca. – Răs- + turna.răsturná (a ~) vb., ind. prez. 3 răstoárnă» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
răstocişi = răs-to-cíşirăstociţi = răs-to-cíţirăstorc = răs-tórcrăstorcea = răs-tor-ceárăstorceai = răs-tor-ceáirăstorceam = răs-tor-ceámrăstorceau = răs-tor-ceáurăstorceaţi = răs-tor-ceáţirăstorci = răs-tórcirăstorcând = răs-tor-cấndrăstorn = răs-tórnrăstorni = răs-tórnirăstors = răs-tórsrăstorsei = răs-tor-séirăstorsese = răs-tor-sé-serăstorsesem = răs-tor-sé-semrăstorseseră = răs-tor-sé-se-rărăstorseserăm = răs-tor-sé-se-rămrăstorseserăţi = răs-tor-sé-se-răţirăstorseseşi = răs-tor-sé-seşirăstorseşi = răs-tor-séşi Cuvinte care au ultima silabă "torn":
întorn = în-tórnrăstorn = răs-tórntorn = torn» vezi toate cuvintele
RĂSTURNÁ, răstórn, vb. I. 1. Tranz. A scoate, a deplasa un corp din poziția lui normală, făcându-l să cadă într-o parte sau să ajungă cu susul în jos. ◊ Expr. A răsturna brazda = a tăia brazda cu plugul; p. ext. a ara. ♦ A întoarce (un recipient) cu fundul în sus pentru a face să cadă sau să curgă conținutul; a vărsa. ◊ Expr. A răsturna pe gât = a bea repede, pe nerăsuflate. 2. Tranz. A culca la pământ, a prăvăli, a doborî. ♦ Tranz. și refl. (Despre oameni) A face să cadă sau a cădea dintr-un scaun, dintr-un fotoliu etc. 3. Tranz. Fig. A înlătura dintr-o situație înaltă, a scoate dintr-un post de conducere, a da jos de la putere. ♦ A distruge o situație, o poziție, un plan, o concepție. 4. Refl. A sta sau a se așeza într-o poziție comodă, cu spatele sprijinit de ceva; p. ext. a se culca. – Răs- + turna.
răsturná (a ~) vb., ind. prez. 3 răstoárnă
Cuvinte Vecine:
răstocişi = răs-to-cíşi
răstociţi = răs-to-cíţi
răstorc = răs-tórc
răstorcea = răs-tor-ceá
răstorceai = răs-tor-ceái
răstorceam = răs-tor-ceám
răstorceau = răs-tor-ceáu
răstorceaţi = răs-tor-ceáţi
răstorci = răs-tórci
răstorcând = răs-tor-cấnd
răstorn = răs-tórn
răstorni = răs-tórni
răstors = răs-tórs
răstorsei = răs-tor-séi
răstorsese = răs-tor-sé-se
răstorsesem = răs-tor-sé-sem
răstorseseră = răs-tor-sé-se-ră
răstorseserăm = răs-tor-sé-se-răm
răstorseserăţi = răs-tor-sé-se-răţi
răstorseseşi = răs-tor-sé-seşi
răstorseşi = răs-tor-séşi
Cuvinte care au ultima silabă "torn":
întorn = în-tórn
răstorn = răs-tórn
torn = torn
» vezi toate cuvintele