tururi despărțit în silabe; cum se desparte în silabe tururi

Despărțirea în silabe a cuvântului "tururi":

tururi = tú  ruri

Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "tururi":

TUR1, tururi, s. n. 1. Mișcare circulară a unui corp în jurul unui ax sau al unui punct fix, efectuată până la revenirea în punctul de plecare; înconjur; (sport) distanță egală cu lungimea pistei, considerată de la punctul de plecare al sportivului; mișcare liniară pe un traseu, cu revenirea la punctul de plecare; tură1 (2). ♦ Tur-retur sau tur și retur = dus și întors, plecare și sosire. Tur de orizont = observare succesivă, cu un instrument optic sau cu ochiul liber, a unei regiuni, a unei porțiuni de teren etc., de obicei cu scopul de a întocmi un plan, o schiță etc.; fig. privire de ansamblu asupra unei probleme. ◊ Expr. A trage primul tur de manivelă = a începe turnarea unui film. 2. Plimbare scurtă pe un anumit traseu; raită. ♦ Acțiune, inițiativă, întreprindere care cere efort, perseverență, îndemânare. Un tur de forță. 3. Parte dintr-o competiție sportivă organizată după anumite norme, constând dintr-un șir de etape, care reprezintă prima jumătate din totalul etapelor. ♦ Întrecere sportivă, mai ales de ciclism, în cursul căreia se parcurge un circuit pe distanță lungă, cu scurte opriri. 4. (La jocul de cărți) Ciclu de jocuri în care fiecare partener distribuie, pe rând, cărțile. [Pl. și: ture] – Din fr. tour.
TUR2, tururi, s. n. (Fam.) Parte a pantalonilor care acoperă regiunea dorsală a corpului; p. ext. partea dorsală a corpului omenesc. – Din scr. tur.
» mai multe definiții (dictionarroman.ro)

Cuvinte Vecine:

turuituri = tu-ru-i-túri
turuiturii = tu-ru-i-tú-rii
turuiturile = tu-ru-i-tú-ri-le
turuiturilor = tu-ru-i-tú-ri-lor
turuitură = tu-ru-i-tú-ră
turuită = tu-ru-í-tă
turuişi = tu-ru-íşi
turuiţi = tu-ru-íţi
turul = tú-rul
turului = tú-ru-lui
tururi = tú-ruri
tururile = tú-ru-ri-le
tururilor = tú-ru-ri-lor
tură = tú-ră
tuse = tú-se
tusea = tú-sea
tusei = tú-sei
tuset = tú-set
tusete = tú-se-te
tusetele = tú-se-te-le
tusetelor = tú-se-te-lor

Cuvinte care au ultima silabă "ruri":

aminozaharuri = a-mi-no-za-há-ruri
cloruri = clo-rúri
fluoruri = flu-o-rúri
pururi = pú-ruri
săruri = sắ-ruri
tururi = tú-ruri
zaharuri = za-há-ruri
zaruri = zá-ruri
» vezi toate cuvintele
0.004s
Ai observatii? × Ai gasit o greseala sau vrei sa ne transmiti o observatie? Multumim pentru mesaj! Iti vom raspunde curand.
Trimite