Despărțirea în silabe a cuvântului "abstract":
abstract = ab • stráct
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "abstract":ABSTRÁCT, -Ă, abstracți, -te, adj., s. n. 1. Adj. Care rezultă din separarea și generalizarea însușirilor caracteristice ale unui grup de obiecte sau de fenomene; care este considerat independent, detașat de obiecte, de fenomene sau de relațiile în care există în realitate. ◊ Loc. adv. În abstract = pe bază de deducții logice, teoretice, fără legătură cu datele sau cu faptele concrete. 2. Adj. Conceput în mod prea general, prea teoretic; p. ext. greu de înțeles din cauza lipsei de ilustrări concrete. 3. S. n., adj. (Cuvânt) care are sens abstract (1). ♦ Abstract verbal = substantiv care provine dintr-un verb și exprimă acțiunea verbului respectiv. – Din lat. abstractus, germ. abstrakt, fr. abstrait.ABSTRÁCT, -Ă, abstracți, -te, adj. 1. Care rezultă din separarea și generalizarea celor mai esențiale particularități proprii unui grup de fenomene; care este detașat de raporturi sau de legături concrete. Știință abstractă. ♦ (Substantivat, n.) Abstract verbal = substantiv derivat de la un verb, denumind acțiunea acestuia. ◊ Loc. adv. În abstract = pe bază de deducții logice (și nu de date concrete); rupt de viața reală. ♦ (Substantivat, n.) Cuvânt abstract (1). 2. Care este conceput (prea) general, (prea) teoretic; greu accesibil înțelegerii. – Germ. abstrakt (lat. lit. abstractus).» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
abstinentă = ab-sti-nén-tăabstinenţa = ab-sti-nén-ţaabstinenţe = ab-sti-nén-ţeabstinenţei = ab-sti-nén-ţeiabstinenţele = ab-sti-nén-ţe-leabstinenţelor = ab-sti-nén-ţe-lorabstinenţi = ab-sti-nénţiabstinenţii = ab-sti-nén-ţiiabstinenţilor = ab-sti-nén-ţi-lorabstinenţă = ab-sti-nén-ţăabstract = ab-stráctabstract = abs-tráct (struct.)abstracte = ab-strác-teabstracte = abs-trác-te (struct.)abstractele = ab-strác-te-leabstractele = abs-trác-te-le (struct.)abstractelor = ab-strác-te-lorabstractelor = abs-trác-te-lor (struct.)abstractism = ab-strac-tísmabstractismul = ab-strac-tís-mulabstractismului = ab-strac-tís-mu-lui
ABSTRÁCT, -Ă, abstracți, -te, adj., s. n. 1. Adj. Care rezultă din separarea și generalizarea însușirilor caracteristice ale unui grup de obiecte sau de fenomene; care este considerat independent, detașat de obiecte, de fenomene sau de relațiile în care există în realitate. ◊ Loc. adv. În abstract = pe bază de deducții logice, teoretice, fără legătură cu datele sau cu faptele concrete. 2. Adj. Conceput în mod prea general, prea teoretic; p. ext. greu de înțeles din cauza lipsei de ilustrări concrete. 3. S. n., adj. (Cuvânt) care are sens abstract (1). ♦ Abstract verbal = substantiv care provine dintr-un verb și exprimă acțiunea verbului respectiv. – Din lat. abstractus, germ. abstrakt, fr. abstrait.
ABSTRÁCT, -Ă, abstracți, -te, adj. 1. Care rezultă din separarea și generalizarea celor mai esențiale particularități proprii unui grup de fenomene; care este detașat de raporturi sau de legături concrete. Știință abstractă. ♦ (Substantivat, n.) Abstract verbal = substantiv derivat de la un verb, denumind acțiunea acestuia. ◊ Loc. adv. În abstract = pe bază de deducții logice (și nu de date concrete); rupt de viața reală. ♦ (Substantivat, n.) Cuvânt abstract (1). 2. Care este conceput (prea) general, (prea) teoretic; greu accesibil înțelegerii. – Germ. abstrakt (lat. lit. abstractus).
Cuvinte Vecine:
abstinentă = ab-sti-nén-tă
abstinenţa = ab-sti-nén-ţa
abstinenţe = ab-sti-nén-ţe
abstinenţei = ab-sti-nén-ţei
abstinenţele = ab-sti-nén-ţe-le
abstinenţelor = ab-sti-nén-ţe-lor
abstinenţi = ab-sti-nénţi
abstinenţii = ab-sti-nén-ţii
abstinenţilor = ab-sti-nén-ţi-lor
abstinenţă = ab-sti-nén-ţă
abstract = ab-stráct
abstract = abs-tráct (struct.)
abstracte = ab-strác-te
abstracte = abs-trác-te (struct.)
abstractele = ab-strác-te-le
abstractele = abs-trác-te-le (struct.)
abstractelor = ab-strác-te-lor
abstractelor = abs-trác-te-lor (struct.)
abstractism = ab-strac-tísm
abstractismul = ab-strac-tís-mul
abstractismului = ab-strac-tís-mu-lui