Despărțirea în silabe a cuvântului "acumularii":
acumulării = a • cu • mu • lắ • rii
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "acumularii":ACUMULÁRE, acumulări, s. f. 1. Acțiunea de a acumula și rezultatul ei. 2. (Ec. pol.; în sintagmele) Acumulare de capital = transformarea plusvalorii în capital în procesul reproducției lărgite a capitalului. Fond de acumulare = parte a unui venit folosită pentru acumulare. Rata acumulării = raportul dintre fondul de acumulare și venitul pe baza căruia se formează. 3. (Geogr.; urmat de determinări) Proces de depunere a materialului transportat de ape, vânturi, ghețari etc. – V. acumula.ACUMULÁRE s.f. 1. Acțiunea de a acumula și rezultatul ei; strângere, îngrămădire, înmagazinare. ♦ Acumulare a capitalului = transformarea plusvalorii în capital; fond de acumulare = parte a unui venit folosită pentru acumulare; rata acumulării = raportul dintre fondul de acumularea și venitul pe baza căruia se formează. 2. (Geol.) Proces de depunere a materialului transportat de ape, vânturi, ghețari etc. [< acumula].ACUMULÁRE, acumulări, s. f. Acțiunea de a acumula și rezultatul ei. ◊ Acumulare primitivă = acumulare care constituie punctul de plecare al modului de producție capitalist și care constă în deposedarea prin violență a micilor producători de mijloacele de producție, acțiuni de jaf și de prădare a coloniilor, războaie etc. Acumulare capitalistă (sau a capitalului) = retransformare a plusvalorii în capital. Acumulare socialistă = partea din venitul național net formată din mijloace de producție și de consum și destinată lărgirii producției, creării de rezerve materiale și sporirii fondurilor social-culturale neproductive.» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
acumulaşi = a-cu-mu-láşiacumulaţi = a-cu-mu-láţiacumulează = a-cu-mu-leá-zăacumulez = a-cu-mu-lézacumuleze = a-cu-mu-lé-zeacumulezi = a-cu-mu-léziacumulând = a-cu-mu-lấndacumulă = a-cu-mu-lắacumulăm = a-cu-mu-lắmacumulări = a-cu-mu-lắriacumulării = a-cu-mu-lắ-riiacumulările = a-cu-mu-lắ-ri-leacumulărilor = a-cu-mu-lắ-ri-loracupla = a-cu-pláacuplai = a-cu-pláiacuplaj = a-cu-plájacuplaje = a-cu-plá-jeacuplajele = a-cu-plá-je-leacuplajelor = a-cu-plá-je-loracuplajul = a-cu-plá-julacuplajului = a-cu-plá-ju-lui Cuvinte care au ultima silabă "rii":
acătării = a-că-tắ-riiantimemorii = an-ti-me-mó-riiarmării = ar-mắ-riiarmoarii = ar-moa-ríibacterii = bac-té-riibestiarii = bes-ti-á-riibijuterii = bi-ju-te-ríicălării = că-lă-ríicălătorii = că-lă-to-ríi (s./v.perf.s.)călătorii = că-lă-tó-rii (10s.)capitularii = ca-pi-tu-lá-riicapitulării = ca-pi-tu-lắ-riicirii = cí-riicolindătorii = co-lin-dă-tó-riidarii = dá-riidării = dắ-riiferii = fe-ríiflorii = flo-ríi (adj.)florii = fló-rii (s.)furii = fú-riiinfuzorii = in-fu-zó-rii» vezi toate cuvintele
ACUMULÁRE, acumulări, s. f. 1. Acțiunea de a acumula și rezultatul ei. 2. (Ec. pol.; în sintagmele) Acumulare de capital = transformarea plusvalorii în capital în procesul reproducției lărgite a capitalului. Fond de acumulare = parte a unui venit folosită pentru acumulare. Rata acumulării = raportul dintre fondul de acumulare și venitul pe baza căruia se formează. 3. (Geogr.; urmat de determinări) Proces de depunere a materialului transportat de ape, vânturi, ghețari etc. – V. acumula.
ACUMULÁRE s.f. 1. Acțiunea de a acumula și rezultatul ei; strângere, îngrămădire, înmagazinare. ♦ Acumulare a capitalului = transformarea plusvalorii în capital; fond de acumulare = parte a unui venit folosită pentru acumulare; rata acumulării = raportul dintre fondul de acumularea și venitul pe baza căruia se formează. 2. (Geol.) Proces de depunere a materialului transportat de ape, vânturi, ghețari etc. [< acumula].
ACUMULÁRE, acumulări, s. f. Acțiunea de a acumula și rezultatul ei. ◊ Acumulare primitivă = acumulare care constituie punctul de plecare al modului de producție capitalist și care constă în deposedarea prin violență a micilor producători de mijloacele de producție, acțiuni de jaf și de prădare a coloniilor, războaie etc. Acumulare capitalistă (sau a capitalului) = retransformare a plusvalorii în capital. Acumulare socialistă = partea din venitul național net formată din mijloace de producție și de consum și destinată lărgirii producției, creării de rezerve materiale și sporirii fondurilor social-culturale neproductive.
Cuvinte Vecine:
acumulaşi = a-cu-mu-láşi
acumulaţi = a-cu-mu-láţi
acumulează = a-cu-mu-leá-ză
acumulez = a-cu-mu-léz
acumuleze = a-cu-mu-lé-ze
acumulezi = a-cu-mu-lézi
acumulând = a-cu-mu-lấnd
acumulă = a-cu-mu-lắ
acumulăm = a-cu-mu-lắm
acumulări = a-cu-mu-lắri
acumulării = a-cu-mu-lắ-rii
acumulările = a-cu-mu-lắ-ri-le
acumulărilor = a-cu-mu-lắ-ri-lor
acupla = a-cu-plá
acuplai = a-cu-plái
acuplaj = a-cu-pláj
acuplaje = a-cu-plá-je
acuplajele = a-cu-plá-je-le
acuplajelor = a-cu-plá-je-lor
acuplajul = a-cu-plá-jul
acuplajului = a-cu-plá-ju-lui
Cuvinte care au ultima silabă "rii":
acătării = a-că-tắ-rii
antimemorii = an-ti-me-mó-rii
armării = ar-mắ-rii
armoarii = ar-moa-ríi
bacterii = bac-té-rii
bestiarii = bes-ti-á-rii
bijuterii = bi-ju-te-ríi
călării = că-lă-ríi
călătorii = că-lă-to-ríi (s./v.perf.s.)
călătorii = că-lă-tó-rii (10s.)
capitularii = ca-pi-tu-lá-rii
capitulării = ca-pi-tu-lắ-rii
cirii = cí-rii
colindătorii = co-lin-dă-tó-rii
darii = dá-rii
dării = dắ-rii
ferii = fe-ríi
florii = flo-ríi (adj.)
florii = fló-rii (s.)
furii = fú-rii
infuzorii = in-fu-zó-rii
» vezi toate cuvintele