Despărțirea în silabe a cuvântului "calareti":
călăreţi = că • lă • réţi
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "calareti":CĂLĂRÉȚ, -EÁȚĂ, călăreți, -e, adj., subst. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care călărește, (sportiv) care practică călăria. ♦ (Înv.) Călăraș (1). 2. S. m. Denumire dată unor piese și instrumente: a) placă mică de metal care se prinde în partea superioară a unei fișe dintr-o cartotecă de bibliotecă sau de contabilitate; b) mică piesă de sârmă de forma literei U, care se așază răsturnată pe brațele unei balanțe pentru a obține echilibrul; c) mică piesă de sârmă îndoită în formă de U, care servește la închiderea unui circuit; d) bară scurtă de oțel și de beton, folosită ca armătură suplimentară în zona de reazem a unei grinzi de beton armat. – Lat. caballaricius.CĂLĂRÉȚ, -EÁȚĂ, călăreți, -e, s. m. și f. I. S. m. și f. Persoană care călărește. ♦ (Înv.) Călăraș. II. S. m. Denumire dată unor piese și instrumente: a) numele unor mici piese de fier prin care se trec firele la războiul de țesut; b) piesă mică de fir de platină, care se așază pe brațele unei balanțe analitice pentru a obține echilibrul; c) (la pl.) armături scurte într-o piesă de beton armat. – Lat. *caballaricius.» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
călăream = că-lă-reámcălărească = că-lă-reás-căcălăreau = că-lă-reáucălăreaţi = că-lă-reáţicălăreaţă = că-lă-reá-ţăcălăresc = că-lă-résccălăreşte = că-lă-réş-tecălăreşti = că-lă-réşticălăreţ = că-lă-réţcălăreţe = că-lă-ré-ţecălăreţi = că-lă-réţicălăreţii = că-lă-ré-ţiicălăreţilor = că-lă-ré-ţi-lorcălăreţul = că-lă-ré-ţulcălăreţului = că-lă-ré-ţu-luicălări = că-lă-rí (v.inf./v.perf.s.)călări = că-lắri (adj.)călăria = că-lă-rí-acălărie = că-lă-rí-ecălăriei = că-lă-rí-eicălării = că-lă-ríi
CĂLĂRÉȚ, -EÁȚĂ, călăreți, -e, adj., subst. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care călărește, (sportiv) care practică călăria. ♦ (Înv.) Călăraș (1). 2. S. m. Denumire dată unor piese și instrumente: a) placă mică de metal care se prinde în partea superioară a unei fișe dintr-o cartotecă de bibliotecă sau de contabilitate; b) mică piesă de sârmă de forma literei U, care se așază răsturnată pe brațele unei balanțe pentru a obține echilibrul; c) mică piesă de sârmă îndoită în formă de U, care servește la închiderea unui circuit; d) bară scurtă de oțel și de beton, folosită ca armătură suplimentară în zona de reazem a unei grinzi de beton armat. – Lat. caballaricius.
CĂLĂRÉȚ, -EÁȚĂ, călăreți, -e, s. m. și f. I. S. m. și f. Persoană care călărește. ♦ (Înv.) Călăraș. II. S. m. Denumire dată unor piese și instrumente: a) numele unor mici piese de fier prin care se trec firele la războiul de țesut; b) piesă mică de fir de platină, care se așază pe brațele unei balanțe analitice pentru a obține echilibrul; c) (la pl.) armături scurte într-o piesă de beton armat. – Lat. *caballaricius.
Cuvinte Vecine:
călăream = că-lă-reám
călărească = că-lă-reás-că
călăreau = că-lă-reáu
călăreaţi = că-lă-reáţi
călăreaţă = că-lă-reá-ţă
călăresc = că-lă-résc
călăreşte = că-lă-réş-te
călăreşti = că-lă-réşti
călăreţ = că-lă-réţ
călăreţe = că-lă-ré-ţe
călăreţi = că-lă-réţi
călăreţii = că-lă-ré-ţii
călăreţilor = că-lă-ré-ţi-lor
călăreţul = că-lă-ré-ţul
călăreţului = că-lă-ré-ţu-lui
călări = că-lă-rí (v.inf./v.perf.s.)
călări = că-lắri (adj.)
călăria = că-lă-rí-a
călărie = că-lă-rí-e
călăriei = că-lă-rí-ei
călării = că-lă-ríi