Despărțirea în silabe a cuvântului "calchiaram":
calchiarăm = cal • chi • á • răm
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "calchiaram":CALCHIÁ, calchiez, vb. I. Tranz. 1. A reproduce un desen sau o schiță cu ajutorul hârtiei de calc. 2. A forma cuvinte sau expresii noi ori a îmbogăți un cuvânt sau o expresie cu un sens nou cu ajutorul unui calc (3). [Pr.: -chi-a] – Din fr. calquer.CALCHIÁ vb. I. tr. 1. A copia (o schiță, un desen etc.) pe hârtie de calc. 2. (Lingv.) A forma un cuvânt sau o expresie printr-un calc lingvistic; a adăuga un sens nou unui cuvânt sub influența unui cuvânt străin. [Pron. -chi-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind, var. calca vb. I. / < fr. calquer, cf. it. calcare].CALCHIÁ, calchiez, vb. I. Tranz. 1. A reproduce un desen sau o schiță cu ajutorul hârtiei de calc. 2. A forma cuvinte sau expresii transpunând din altă limbă elementele de formare; a îmbogăți un cuvânt cu un sens nou, după modelul unui cuvânt străin. [Pr.: -chi-a] – După fr. calquer.» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
calceiformi = cal-cei-fórmicalceiformă = cal-cei-fór-măcalcelmiei = cal-cel-mí-eicalcelmii = cal-cel-míicalcemia = cal-ce-mí-acalcemie = cal-ce-mí-ecalchia = cal-chi-ácalchiai = cal-chi-áicalchiam = cal-chi-ámcalchiară = cal-chi-á-răcalchiarăm = cal-chi-á-rămcalchiarăţi = cal-chi-á-răţicalchiase = cal-chi-á-secalchiasem = cal-chi-á-semcalchiaseră = cal-chi-á-se-răcalchiaserăm = cal-chi-á-se-rămcalchiaserăţi = cal-chi-á-se-răţicalchiaseşi = cal-chi-á-seşicalchiat = cal-chi-átcalchiate = cal-chi-á-tecalchiată = cal-chi-á-tă
CALCHIÁ, calchiez, vb. I. Tranz. 1. A reproduce un desen sau o schiță cu ajutorul hârtiei de calc. 2. A forma cuvinte sau expresii noi ori a îmbogăți un cuvânt sau o expresie cu un sens nou cu ajutorul unui calc (3). [Pr.: -chi-a] – Din fr. calquer.
CALCHIÁ vb. I. tr. 1. A copia (o schiță, un desen etc.) pe hârtie de calc. 2. (Lingv.) A forma un cuvânt sau o expresie printr-un calc lingvistic; a adăuga un sens nou unui cuvânt sub influența unui cuvânt străin. [Pron. -chi-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind, var. calca vb. I. / < fr. calquer, cf. it. calcare].
CALCHIÁ, calchiez, vb. I. Tranz. 1. A reproduce un desen sau o schiță cu ajutorul hârtiei de calc. 2. A forma cuvinte sau expresii transpunând din altă limbă elementele de formare; a îmbogăți un cuvânt cu un sens nou, după modelul unui cuvânt străin. [Pr.: -chi-a] – După fr. calquer.
Cuvinte Vecine:
calceiformi = cal-cei-fórmi
calceiformă = cal-cei-fór-mă
calcelmiei = cal-cel-mí-ei
calcelmii = cal-cel-míi
calcemia = cal-ce-mí-a
calcemie = cal-ce-mí-e
calchia = cal-chi-á
calchiai = cal-chi-ái
calchiam = cal-chi-ám
calchiară = cal-chi-á-ră
calchiarăm = cal-chi-á-răm
calchiarăţi = cal-chi-á-răţi
calchiase = cal-chi-á-se
calchiasem = cal-chi-á-sem
calchiaseră = cal-chi-á-se-ră
calchiaserăm = cal-chi-á-se-răm
calchiaserăţi = cal-chi-á-se-răţi
calchiaseşi = cal-chi-á-seşi
calchiat = cal-chi-át
calchiate = cal-chi-á-te
calchiată = cal-chi-á-tă