Despărțirea în silabe a cuvântului "capacitatea":
capacitatea = ca • pa • ci • tá • tea
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "capacitatea":CAPACITÁTE, capacități, s. f. 1. Volum al unui recipient. 2. Însușirea de a fi încăpător; mărime care reprezintă cantitatea maximă de materii sau de energie pe care o poate acumula un corp, un sistem etc. ◊ Măsuri de capacitate = măsuri cu care se determină volumul lichidelor, al cerealelor etc. 3. Posibilitatea pe care o are un corp, un sistem etc. de a acumula o cantitate de materii sau de energie. 4. Posibilitatea de a lucra într-un domeniu, de a realiza ceva. ♦ Posibilitatea, însușirea morală sau intelectuală a cuiva; aptitudine. ♦ Persoană capabilă. 5. Însușirea de a face acte juridice valabile. – Din fr. capacité, lat. capacitas, -atis.CAPACITÁTE s.f. 1. Calitatea de a fi încăpător. ♦ Întindere sau mărime a unui lucru în raport cu ceea ce conține sau poate conține; conținutul unui obiect (mai ales al unui vas). 2. Îndemânare, abilitate, aptitudine, forță de a face ceva într-un anumit domeniu. ♦ Om destoinic, priceput; învățat, savant. ♦ (În trecut) Examen pentru obținerea titlului de profesor secundar. 3. Posibilitatea unui sistem tehnic sau a unui dispozitiv de a executa o operație, de a produce un efect sau de a suferi o transformare. 4. Drept, putere (legală) de a face un act. [Cf. fr. capacité, lat. capacitas].CAPACITÁTE, capacități, s. f. 1. Posibilitatea de a activa într-un domeniu, de a realiza ceva. ♦ Persoană capabilă. 2. Posibilitate pe care o are un corp, un sistem etc. de a acumula o cantitate de materie sau de energie. 3. Însușirea de a fi încăpător; mărime care reprezintă cantitatea maximă de materie sau de energie pe care o poate acumula un corp, un sistem etc. ◊ Măsuri de capacitate = măsuri cu care se determină volumul lichidelor, al cerealelor etc. 4. Însușirea de a face acte juridice valabile. – Fr. capacité (lat. lit. capacitas, -atis).» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
capacitarăm = ca-pa-ci-tá-rămcapacitarăţi = ca-pa-ci-tá-răţicapacitase = ca-pa-ci-tá-secapacitasem = ca-pa-ci-tá-semcapacitaseră = ca-pa-ci-tá-se-răcapacitaserăm = ca-pa-ci-tá-se-rămcapacitaserăţi = ca-pa-ci-tá-se-răţicapacitaseşi = ca-pa-ci-tá-seşicapacitat = ca-pa-ci-tátcapacitate = ca-pa-ci-tá-tecapacitatea = ca-pa-ci-tá-teacapacitată = ca-pa-ci-tá-tăcapacitau = ca-pa-ci-táucapacitaşi = ca-pa-ci-táşicapacitaţi = ca-pa-ci-táţicapacitează = ca-pa-ci-teá-zăcapacitez = ca-pa-ci-tézcapaciteze = ca-pa-ci-té-zecapacitezi = ca-pa-ci-tézicapacitiv = ca-pa-ci-tívcapacitive = ca-pa-ci-tí-ve Cuvinte care au ultima silabă "tea":
abilitatea = a-bi-li-tá-teaactivitatea = ac-ti-vi-tá-teaantichitatea = an-ti-chi-tá-teaautoritatea = a-u-to-ri-tá-teabesactea = be-sac-teábraniştea = brá-niş-teabretea = bre-teábuftea = búf-teaburtea = búr-teabutea = bú-teacalitatea = ca-li-tá-teacantitatea = can-ti-tá-teacapabilitatea = ca-pa-bi-li-tá-teacapacitatea = ca-pa-ci-tá-teacartea = cár-teacârtea = câr-teácherestea = che-res-teáchiftea = chif-teáclefetea = cle-fe-teácomunitatea = co-mu-ni-tá-teacotea = co-teá» vezi toate cuvintele
CAPACITÁTE, capacități, s. f. 1. Volum al unui recipient. 2. Însușirea de a fi încăpător; mărime care reprezintă cantitatea maximă de materii sau de energie pe care o poate acumula un corp, un sistem etc. ◊ Măsuri de capacitate = măsuri cu care se determină volumul lichidelor, al cerealelor etc. 3. Posibilitatea pe care o are un corp, un sistem etc. de a acumula o cantitate de materii sau de energie. 4. Posibilitatea de a lucra într-un domeniu, de a realiza ceva. ♦ Posibilitatea, însușirea morală sau intelectuală a cuiva; aptitudine. ♦ Persoană capabilă. 5. Însușirea de a face acte juridice valabile. – Din fr. capacité, lat. capacitas, -atis.
CAPACITÁTE s.f. 1. Calitatea de a fi încăpător. ♦ Întindere sau mărime a unui lucru în raport cu ceea ce conține sau poate conține; conținutul unui obiect (mai ales al unui vas). 2. Îndemânare, abilitate, aptitudine, forță de a face ceva într-un anumit domeniu. ♦ Om destoinic, priceput; învățat, savant. ♦ (În trecut) Examen pentru obținerea titlului de profesor secundar. 3. Posibilitatea unui sistem tehnic sau a unui dispozitiv de a executa o operație, de a produce un efect sau de a suferi o transformare. 4. Drept, putere (legală) de a face un act. [Cf. fr. capacité, lat. capacitas].
CAPACITÁTE, capacități, s. f. 1. Posibilitatea de a activa într-un domeniu, de a realiza ceva. ♦ Persoană capabilă. 2. Posibilitate pe care o are un corp, un sistem etc. de a acumula o cantitate de materie sau de energie. 3. Însușirea de a fi încăpător; mărime care reprezintă cantitatea maximă de materie sau de energie pe care o poate acumula un corp, un sistem etc. ◊ Măsuri de capacitate = măsuri cu care se determină volumul lichidelor, al cerealelor etc. 4. Însușirea de a face acte juridice valabile. – Fr. capacité (lat. lit. capacitas, -atis).
Cuvinte Vecine:
capacitarăm = ca-pa-ci-tá-răm
capacitarăţi = ca-pa-ci-tá-răţi
capacitase = ca-pa-ci-tá-se
capacitasem = ca-pa-ci-tá-sem
capacitaseră = ca-pa-ci-tá-se-ră
capacitaserăm = ca-pa-ci-tá-se-răm
capacitaserăţi = ca-pa-ci-tá-se-răţi
capacitaseşi = ca-pa-ci-tá-seşi
capacitat = ca-pa-ci-tát
capacitate = ca-pa-ci-tá-te
capacitatea = ca-pa-ci-tá-tea
capacitată = ca-pa-ci-tá-tă
capacitau = ca-pa-ci-táu
capacitaşi = ca-pa-ci-táşi
capacitaţi = ca-pa-ci-táţi
capacitează = ca-pa-ci-teá-ză
capacitez = ca-pa-ci-téz
capaciteze = ca-pa-ci-té-ze
capacitezi = ca-pa-ci-tézi
capacitiv = ca-pa-ci-tív
capacitive = ca-pa-ci-tí-ve
Cuvinte care au ultima silabă "tea":
abilitatea = a-bi-li-tá-tea
activitatea = ac-ti-vi-tá-tea
antichitatea = an-ti-chi-tá-tea
autoritatea = a-u-to-ri-tá-tea
besactea = be-sac-teá
braniştea = brá-niş-tea
bretea = bre-teá
buftea = búf-tea
burtea = búr-tea
butea = bú-tea
calitatea = ca-li-tá-tea
cantitatea = can-ti-tá-tea
capabilitatea = ca-pa-bi-li-tá-tea
capacitatea = ca-pa-ci-tá-tea
cartea = cár-tea
cârtea = câr-teá
cherestea = che-res-teá
chiftea = chif-teá
clefetea = cle-fe-teá
comunitatea = co-mu-ni-tá-tea
cotea = co-teá
» vezi toate cuvintele