Despărțirea în silabe a cuvântului "citai":
citai = ci • tái
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "citai":CITÁ, citez, vb. I. Tranz. 1. A menționa, a indica, a numi pe cineva sau ceva (pentru a face cunoscut, pentru a confirma etc. ceva); a reaminti o faptă, o întâmplare care trebuie să servească de exemplu. 2. A reproduce întocmai ceea ce a spus sau a scris cineva; a da un citat. 3. A chema pe cineva înaintea unei instanțe judecătorești în calitate de parte într-un proces, de martor sau de informator. – Din fr. citer, lat. citare.CITÁ vb. I. tr. 1. A numi, a indica (pe cineva sau ceva) pentru a întări ceva, pentru a face cunoscut pe cineva sau ceva; a semnala ceva. 2. A reproduce exact spusele sau cele scrise de cineva; a da un citat. 3. A chema (pe cineva) în fața unei instanțe judecătorești printr-o citație. [Cf. lat., it. citare, fr. citer].» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
citadinizează = ci-ta-di-ni-zeá-zăcitadinizez = ci-ta-di-ni-zézcitadinizeze = ci-ta-di-ni-zé-zecitadinizezi = ci-ta-di-ni-zézicitadinizând = ci-ta-di-ni-zấndcitadiniză = ci-ta-di-ni-zắcitadinizăm = ci-ta-di-ni-zắmcitadinul = ci-ta-dí-nulcitadinului = ci-ta-dí-nu-luicitadină = ci-ta-dí-năcitai = ci-táicitam = ci-támcitania = ci-tá-ni-acitanie = ci-tá-ni-ecitaniei = ci-tá-ni-eicitanii = ci-tá-niicitaniile = ci-tá-ni-i-lecitaniilor = ci-tá-ni-i-lorcitare = ci-tá-recitarea = ci-ta-reá (s.)citarea = ci-tá-rea (s.)
CITÁ, citez, vb. I. Tranz. 1. A menționa, a indica, a numi pe cineva sau ceva (pentru a face cunoscut, pentru a confirma etc. ceva); a reaminti o faptă, o întâmplare care trebuie să servească de exemplu. 2. A reproduce întocmai ceea ce a spus sau a scris cineva; a da un citat. 3. A chema pe cineva înaintea unei instanțe judecătorești în calitate de parte într-un proces, de martor sau de informator. – Din fr. citer, lat. citare.
CITÁ vb. I. tr. 1. A numi, a indica (pe cineva sau ceva) pentru a întări ceva, pentru a face cunoscut pe cineva sau ceva; a semnala ceva. 2. A reproduce exact spusele sau cele scrise de cineva; a da un citat. 3. A chema (pe cineva) în fața unei instanțe judecătorești printr-o citație. [Cf. lat., it. citare, fr. citer].
Cuvinte Vecine:
citadinizează = ci-ta-di-ni-zeá-ză
citadinizez = ci-ta-di-ni-zéz
citadinizeze = ci-ta-di-ni-zé-ze
citadinizezi = ci-ta-di-ni-zézi
citadinizând = ci-ta-di-ni-zấnd
citadiniză = ci-ta-di-ni-zắ
citadinizăm = ci-ta-di-ni-zắm
citadinul = ci-ta-dí-nul
citadinului = ci-ta-dí-nu-lui
citadină = ci-ta-dí-nă
citai = ci-tái
citam = ci-tám
citania = ci-tá-ni-a
citanie = ci-tá-ni-e
citaniei = ci-tá-ni-ei
citanii = ci-tá-nii
citaniile = ci-tá-ni-i-le
citaniilor = ci-tá-ni-i-lor
citare = ci-tá-re
citarea = ci-ta-reá (s.)
citarea = ci-tá-rea (s.)