Despărțirea în silabe a cuvântului "colectara":
colectară = co • lec • tá • ră
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "colectara":COLECTÁ, colectez, vb. I. Tranz. 1. A aduna, a strânge la un loc lucruri, bani etc. pentru un anumit scop. 2. (Ieșit din uz) A strânge în mod organizat de la producători diferite produse. 3. (Despre abcese sau răni) A face puroi; a coace. – Din fr. collecter.COLECTÁ vb. I. tr. 1. A aduna, a strânge și a depozita materiale, lucruri etc. 2. A aduna de la producători diferite produse pe baza unor contracte încheiate cu aceștia. 3. (Despre un abces, o rană) A face puroi; a coace. [< fr. collecter].colectá (a ~) vb., ind. prez. 3 colecteáză» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
colectai = co-lec-táicolectam = co-lec-támcolectant = co-lec-tántcolectantul = co-lec-tán-tulcolectantului = co-lec-tán-tu-luicolectanţi = co-lec-tánţicolectanţii = co-lec-tán-ţiicolectanţilor = co-lec-tán-ţi-lorcolectare = co-lec-tá-recolectarea = co-lec-tá-reacolectară = co-lec-tá-răcolectarăm = co-lec-tá-rămcolectarăţi = co-lec-tá-răţicolectase = co-lec-tá-secolectasem = co-lec-tá-semcolectaseră = co-lec-tá-se-răcolectaserăm = co-lec-tá-se-rămcolectaserăţi = co-lec-tá-se-răţicolectaseşi = co-lec-tá-seşicolectat = co-lec-tátcolectate = co-lec-tá-te Cuvinte care au ultima silabă "ră":
abhoră = ab-ho-rắabjură = ab-ju-rắ (v.perf.s.)abjură = ab-jú-ră (v.prez.)acapară = a-ca-pa-rắacceleră = ac-ce-le-rắaceră = á-ce-răacetilură = a-ce-ti-lú-răacipensericultură = a-ci-pen-se-ri-cul-tú-răaciră = a-ci-rắ (v.perf.s.)aciră = a-cí-ră (v.prez.)acritură = a-cri-tú-răacroteră = a-cro-té-răacţionară = ac-ţi-o-ná-răacultură = a-cul-tu-rắacupresură = a-cu-pre-sú-răacupunctură = a-cu-punc-tú-răacvacultură = ac-va-cul-tú-răacvicultură = ac-vi-cul-tú-răadâncitură = a-dân-ci-tú-răaderă = a-de-rắ (v.perf.s.)aderă = a-dé-ră (v.prez.)» vezi toate cuvintele
COLECTÁ, colectez, vb. I. Tranz. 1. A aduna, a strânge la un loc lucruri, bani etc. pentru un anumit scop. 2. (Ieșit din uz) A strânge în mod organizat de la producători diferite produse. 3. (Despre abcese sau răni) A face puroi; a coace. – Din fr. collecter.
COLECTÁ vb. I. tr. 1. A aduna, a strânge și a depozita materiale, lucruri etc. 2. A aduna de la producători diferite produse pe baza unor contracte încheiate cu aceștia. 3. (Despre un abces, o rană) A face puroi; a coace. [< fr. collecter].
colectá (a ~) vb., ind. prez. 3 colecteáză
Cuvinte Vecine:
colectai = co-lec-tái
colectam = co-lec-tám
colectant = co-lec-tánt
colectantul = co-lec-tán-tul
colectantului = co-lec-tán-tu-lui
colectanţi = co-lec-tánţi
colectanţii = co-lec-tán-ţii
colectanţilor = co-lec-tán-ţi-lor
colectare = co-lec-tá-re
colectarea = co-lec-tá-rea
colectară = co-lec-tá-ră
colectarăm = co-lec-tá-răm
colectarăţi = co-lec-tá-răţi
colectase = co-lec-tá-se
colectasem = co-lec-tá-sem
colectaseră = co-lec-tá-se-ră
colectaserăm = co-lec-tá-se-răm
colectaserăţi = co-lec-tá-se-răţi
colectaseşi = co-lec-tá-seşi
colectat = co-lec-tát
colectate = co-lec-tá-te
Cuvinte care au ultima silabă "ră":
abhoră = ab-ho-rắ
abjură = ab-ju-rắ (v.perf.s.)
abjură = ab-jú-ră (v.prez.)
acapară = a-ca-pa-rắ
acceleră = ac-ce-le-rắ
aceră = á-ce-ră
acetilură = a-ce-ti-lú-ră
acipensericultură = a-ci-pen-se-ri-cul-tú-ră
aciră = a-ci-rắ (v.perf.s.)
aciră = a-cí-ră (v.prez.)
acritură = a-cri-tú-ră
acroteră = a-cro-té-ră
acţionară = ac-ţi-o-ná-ră
acultură = a-cul-tu-rắ
acupresură = a-cu-pre-sú-ră
acupunctură = a-cu-punc-tú-ră
acvacultură = ac-va-cul-tú-ră
acvicultură = ac-vi-cul-tú-ră
adâncitură = a-dân-ci-tú-ră
aderă = a-de-rắ (v.perf.s.)
aderă = a-dé-ră (v.prez.)
» vezi toate cuvintele