Despărțirea în silabe a cuvântului "conul":
conul = có • nul
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "conul":CON-1 Element de compunere însemnând „împreună cu”, care servește la formarea unor substantive (conșcolar, coreferent), a unor verbe (conlocui, conviețui etc.) sau a unor adjective (conațional). [Var.: co-] – Din fr. co(n)- (lat. cum-).CON2, conuri, s. n. 1. Suprafață descrisă de o dreaptă care se deplasează sprijinindu-se pe o curbă închisă imobilă și pe un punct fix exterior. ♦ Corp geometric mărginit de o asemenea suprafață și de un plan. 2. (Geogr.; în sintagmele) Con vulcanic = formă de relief conică cât un munte, constituită în urma erupțiilor vulcanice, din lavă, cenușă etc. Con de dejecție = formă de relief în evantai, rezultată din acumularea materialului transportat de torenți acolo unde se micșorează panta; agestru. ♦ (Fiz.) Con de lumină = mănunchi de raze care pleacă dintr-un punct luminos și cade pe o suprafață. 3. Fructul coniferelor, format dintr-un ax cu numeroși solzi lemnoși, care reprezintă florile mascule sau femele. – Din fr. cône.CON BRÍO loc. adv. (Muz.; indică modul de execuție) Cu vervă, cu însuflețire. – Loc. it.» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
conubial = co-nu-biálconubiale = co-nu-biá-leconubiali = co-nu-biáliconubială = co-nu-biá-lăconubii = co-nú-biiconubiile = co-nú-bi-i-leconubiilor = co-nú-bi-i-lorconubiu = co-nú-biuconubiul = co-nú-bi-ulconubiului = co-nú-bi-u-luiconul = có-nulconului = có-nu-luiconurbaţia = co-nur-bá-ţi-aconurbaţia = con-ur-bá-ţi-a (struct.)conurbaţie = co-nur-bá-ţi-econurbaţie = con-ur-bá-ţi-e (struct.)conurbaţiei = co-nur-bá-ţi-eiconurbaţiei = con-ur-bá-ţi-ei (struct.)conurbaţii = co-nur-bá-ţiiconurbaţii = con-ur-bá-ţii (struct.)conuri = có-nuri Cuvinte care au ultima silabă "nul":
aleanul = a-leá-nularcanul = ar-cá-nulbanul = bá-nulbărăganul = bă-ră-gá-nulbuletinul = bu-le-tí-nulcăpitanul = că-pi-tá-nulcatehumenul = ca-te-hú-me-nulciobanul = cio-bá-nulcoconul = co-có-nulconul = có-nuldecameronul = de-ca-me-ró-nuldelfinul = del-fí-nuldomnul = dóm-nuldragonul = dra-gó-nulelanul = e-lá-nulfenomenul = fe-no-mé-nulgalaonul = ga-la-ó-nulgenul = gé-nulhobanul = ho-bá-nulhormonul = hor-mó-nuljianul = ji-á-nul» vezi toate cuvintele
CON-1 Element de compunere însemnând „împreună cu”, care servește la formarea unor substantive (conșcolar, coreferent), a unor verbe (conlocui, conviețui etc.) sau a unor adjective (conațional). [Var.: co-] – Din fr. co(n)- (lat. cum-).
CON2, conuri, s. n. 1. Suprafață descrisă de o dreaptă care se deplasează sprijinindu-se pe o curbă închisă imobilă și pe un punct fix exterior. ♦ Corp geometric mărginit de o asemenea suprafață și de un plan. 2. (Geogr.; în sintagmele) Con vulcanic = formă de relief conică cât un munte, constituită în urma erupțiilor vulcanice, din lavă, cenușă etc. Con de dejecție = formă de relief în evantai, rezultată din acumularea materialului transportat de torenți acolo unde se micșorează panta; agestru. ♦ (Fiz.) Con de lumină = mănunchi de raze care pleacă dintr-un punct luminos și cade pe o suprafață. 3. Fructul coniferelor, format dintr-un ax cu numeroși solzi lemnoși, care reprezintă florile mascule sau femele. – Din fr. cône.
CON BRÍO loc. adv. (Muz.; indică modul de execuție) Cu vervă, cu însuflețire. – Loc. it.
Cuvinte Vecine:
conubial = co-nu-biál
conubiale = co-nu-biá-le
conubiali = co-nu-biáli
conubială = co-nu-biá-lă
conubii = co-nú-bii
conubiile = co-nú-bi-i-le
conubiilor = co-nú-bi-i-lor
conubiu = co-nú-biu
conubiul = co-nú-bi-ul
conubiului = co-nú-bi-u-lui
conul = có-nul
conului = có-nu-lui
conurbaţia = co-nur-bá-ţi-a
conurbaţia = con-ur-bá-ţi-a (struct.)
conurbaţie = co-nur-bá-ţi-e
conurbaţie = con-ur-bá-ţi-e (struct.)
conurbaţiei = co-nur-bá-ţi-ei
conurbaţiei = con-ur-bá-ţi-ei (struct.)
conurbaţii = co-nur-bá-ţii
conurbaţii = con-ur-bá-ţii (struct.)
conuri = có-nuri
Cuvinte care au ultima silabă "nul":
aleanul = a-leá-nul
arcanul = ar-cá-nul
banul = bá-nul
bărăganul = bă-ră-gá-nul
buletinul = bu-le-tí-nul
căpitanul = că-pi-tá-nul
catehumenul = ca-te-hú-me-nul
ciobanul = cio-bá-nul
coconul = co-có-nul
conul = có-nul
decameronul = de-ca-me-ró-nul
delfinul = del-fí-nul
domnul = dóm-nul
dragonul = dra-gó-nul
elanul = e-lá-nul
fenomenul = fe-no-mé-nul
galaonul = ga-la-ó-nul
genul = gé-nul
hobanul = ho-bá-nul
hormonul = hor-mó-nul
jianul = ji-á-nul
» vezi toate cuvintele