Despărțirea în silabe a cuvântului "crearam":
crearăm = cre • á • răm
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "crearam":CREÁ, creez, vb. I. Tranz. 1. A face ceva ce nu exista înainte; a întemeia, a produce, a înființa; a organiza. ♦ A inventa, a născoci; a concepe, a compune o operă literară, o bucată muzicală etc. 2. A pregăti, a instrui pe cineva, a forma pentru o carieră sau pentru o misiune. 3. (Teatru, în expr.) A crea un rol = a da viață unui personaj, a interpreta cu pricepere și originalitate un rol dintr-o piesă de teatru, un film etc. [Prez. ind. pers. 1 pl. creăm, ger. creând] – Din fr. créer, lat. creare.CREÁ vb. I. tr. 1. A produce, a face ceva care nu exista mai înainte; a întemeia, a înființa, a organiza. ♦ A inventa; a plăsmui, a născoci, a compune, a scrie (o operă literară etc.). 2. A pregăti, a forma (pentru o misiune, o carieră etc.). 3. (Teatru) A crea un rol = a interpreta cu pricepere și originalitate un rol. [Pron. cre-a, p.i. creéz, 3,6 creeáză, 4 creăm, ger. creând, part. creat. / cf. lat. creare, fr. créer].creá (-eéz, -át), vb. – 1. A face, a produce, a înființa. – 2. A inventa, a concepe. Lat. creare (fr. créer, sec. XIX). – Der. creați(un)e, s. f.; creator, s. m.; creatură, s. f.; recrea, vb.; recreație, s. f.; procrea, vb. din fr.» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
creanţieri = cre-an-ţi-éricreanţierii = cre-an-ţi-é-riicreanţierilor = cre-an-ţi-é-ri-lorcreanţierul = cre-an-ţi-é-rulcreanţierului = cre-an-ţi-é-ru-luicreanţieră = cre-an-ţi-é-răcreanţă = cre-án-ţăcreare = cre-á-recrearea = cre-á-reacreară = cre-á-răcrearăm = cre-á-rămcrearăţi = cre-á-răţicrească = creás-căcrease = cre-á-secreasem = cre-á-semcreaseră = cre-á-se-răcreaserăm = cre-á-se-rămcreaserăţi = cre-á-se-răţicreaseşi = cre-á-seşicreasta = creás-tacreasta-cocoşuluea = creás-ta-co-có-şu-lu-ea
CREÁ, creez, vb. I. Tranz. 1. A face ceva ce nu exista înainte; a întemeia, a produce, a înființa; a organiza. ♦ A inventa, a născoci; a concepe, a compune o operă literară, o bucată muzicală etc. 2. A pregăti, a instrui pe cineva, a forma pentru o carieră sau pentru o misiune. 3. (Teatru, în expr.) A crea un rol = a da viață unui personaj, a interpreta cu pricepere și originalitate un rol dintr-o piesă de teatru, un film etc. [Prez. ind. pers. 1 pl. creăm, ger. creând] – Din fr. créer, lat. creare.
CREÁ vb. I. tr. 1. A produce, a face ceva care nu exista mai înainte; a întemeia, a înființa, a organiza. ♦ A inventa; a plăsmui, a născoci, a compune, a scrie (o operă literară etc.). 2. A pregăti, a forma (pentru o misiune, o carieră etc.). 3. (Teatru) A crea un rol = a interpreta cu pricepere și originalitate un rol. [Pron. cre-a, p.i. creéz, 3,6 creeáză, 4 creăm, ger. creând, part. creat. / cf. lat. creare, fr. créer].
creá (-eéz, -át), vb. – 1. A face, a produce, a înființa. – 2. A inventa, a concepe. Lat. creare (fr. créer, sec. XIX). – Der. creați(un)e, s. f.; creator, s. m.; creatură, s. f.; recrea, vb.; recreație, s. f.; procrea, vb. din fr.
Cuvinte Vecine:
creanţieri = cre-an-ţi-éri
creanţierii = cre-an-ţi-é-rii
creanţierilor = cre-an-ţi-é-ri-lor
creanţierul = cre-an-ţi-é-rul
creanţierului = cre-an-ţi-é-ru-lui
creanţieră = cre-an-ţi-é-ră
creanţă = cre-án-ţă
creare = cre-á-re
crearea = cre-á-rea
creară = cre-á-ră
crearăm = cre-á-răm
crearăţi = cre-á-răţi
crească = creás-că
crease = cre-á-se
creasem = cre-á-sem
creaseră = cre-á-se-ră
creaserăm = cre-á-se-răm
creaserăţi = cre-á-se-răţi
creaseşi = cre-á-seşi
creasta = creás-ta
creasta-cocoşuluea = creás-ta-co-có-şu-lu-ea