ei despărțit în silabe; cum se desparte în silabe ei

Despărțirea în silabe a cuvântului "ei":

ei = ei

Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "ei":

EI interj. Exclamație care: a) introduce, însoțește, întărește sau exprimă o întrebare; b) exprimă sau însoțește și întărește un îndemn, o mustrare, o poruncă; c) exprimă mirarea; d) arată trecerea de la o idee la alta. – Onomatopee.
EL, EA, ei, ele, pron. pers. 3. 1. (Ține locul persoanei despre care se vorbește) El merge. ♦ (Fam.; la sg.) Soț, bărbat; soție, nevastă. 2. (La genitiv, în formele lui, ei, lor, adesea precedat de „al, a, ai, ale”, cu valoare posesivă) Casa lui. ◊ Expr. Ai lui sau ai ei = persoane legate prin rudenie, interese comune, prietenie etc. de o anumită persoană. Ale lui sau ale ei = a) lucrurile personale ale cuiva; b) capriciile, toanele cuiva. Lasă-l în ale lui! 3. (La dativ, în formele lui, ei, îi, i, lor, le li, cu funcție de complement indirect sau de atribut) Prietenul îi iese înainte. ◊ (În forma i, cu valoare neutră) Dă-i cu bere, dă-i cu vin. 4. (În acuzativ, în formele îl, l, o, îi, i, le, cu funcție de complement direct) Cartea pe care o citesc. ◊ (Precedat de prepoziții, în formele el, ea, ei, ele) Pe el îl caut. ◊ (Precedat de prepoziții, în forma o, cu valoare neutră) Au mai pățit-o și alții. [Pr.: iel, ia, iei, iele] – Lat. illum, illa.
» mai multe definiții (dictionarroman.ro)

Cuvinte Vecine:

egutor = e-gu-tór
egutorul = e-gu-tó-rul
egutorului = e-gu-tó-ru-lui
egutări = e-gu-tắri
egutării = e-gu-tắ-rii
eh = eh
ehei = e-héi
eholot = e-ho-lót
eholotul = e-ho-ló-tul
eholotului = e-ho-ló-tu-lui
ei = ei
eicosan = ei-co-sán
eicosanul = ei-co-sá-nul
eicosanului = ei-co-sá-nu-lui
eidetic = e-i-dé-tic
eidetice = e-i-dé-ti-ce
eidetici = e-i-dé-tici
eidetică = e-i-dé-ti-că
eidetism = e-i-de-tísm
eidetismul = e-i-de-tís-mul
eidetismului = e-i-de-tís-mu-lui

Cuvinte care au ultima silabă "ei":

discuţiei = dis-cú-ţi-ei
ei = ei
francofoniei = fran-co-fo-ní-ei
iei = í-ei (s.)
limba-vrabiei = lím-ba-vrá-bi-ei
» vezi toate cuvintele
0.001s
Ai observatii? × Ai gasit o greseala sau vrei sa ne transmiti o observatie? Multumim pentru mesaj! Iti vom raspunde curand.
Trimite