Despărțirea în silabe a cuvântului "fereastra":
fereastra = fe • reás • tra
fereastră = fe • reás • tră
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "fereastra":FEREÁSTRĂ, ferestre, s. f. 1. Deschizătură de formă regulată lăsată în peretele unei clădiri, al unui vehicul etc. pentru a permite să intre aerul și lumina; ansamblu format dintr-un cadru fix și din cercevele în care se fixează geamuri, montat în deschizătura amintită; ansamblu format de această deschizătură, împreună cu cercevelele care o încadrează și cu geamul fixat în cercevele. ◊ Fereastră oarbă v. orb. ◊ Expr. A arunca banii pe fereastră = a cheltui în mod exagerat, a fi risipitor. 2. Loc în care se întâlnește un puț de mină cu o rampă subterană. 3. Fig. (Fam.) Oră liberă intercalată între două ore de curs în programul zilnic al unui profesor sau al unui student. – Lat. fenestra.» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
ferdelei = fér-de-leiferdelele = fér-de-le-leferdelelor = fér-de-le-lorferdelă = fér-de-lăferea = fe-reáfereai = fe-reáifereala = fe-reá-lafereală = fe-reá-lăfeream = fe-reámferească = fe-reás-căfereastra = fe-reás-trafereastră = fe-reás-trăfereau = fe-reáufereaţi = fe-reáţiferec = fé-recfereca = fe-re-cáferecai = fe-re-cáiferecam = fe-re-cámferecare = fe-re-cá-referecarea = fe-re-cá-reaferecară = fe-re-cá-ră Cuvinte care au ultima silabă "tra" / "tră":
administra = ad-mi-nis-tráarbitra = ar-bi-tráaspidistra = as-pi-dís-traautoadministra = a-u-to-ad-mi-nis-tráautoclaustra = a-u-to-claus-trábalestra = ba-lés-tracadastra = ca-das-trácaliptra = ca-líp-tracanistra = ca-nís-tracastra = cas-trácentra = cen-tráchitra = chí-tracimbistra = cim-bís-traclaustra = cla-us-tráconcentra = con-cen-tráconirostra = co-ni-rós-tracontra = con-trá (v.inf./v.imperf.)contra = cón-tra (s./prep/adv.)cronometra = cro-no-me-trácumătra = cu-mắ-tracutra = cú-tra» vezi toate cuvintele
FEREÁSTRĂ, ferestre, s. f. 1. Deschizătură de formă regulată lăsată în peretele unei clădiri, al unui vehicul etc. pentru a permite să intre aerul și lumina; ansamblu format dintr-un cadru fix și din cercevele în care se fixează geamuri, montat în deschizătura amintită; ansamblu format de această deschizătură, împreună cu cercevelele care o încadrează și cu geamul fixat în cercevele. ◊ Fereastră oarbă v. orb. ◊ Expr. A arunca banii pe fereastră = a cheltui în mod exagerat, a fi risipitor. 2. Loc în care se întâlnește un puț de mină cu o rampă subterană. 3. Fig. (Fam.) Oră liberă intercalată între două ore de curs în programul zilnic al unui profesor sau al unui student. – Lat. fenestra.
Cuvinte Vecine:
ferdelei = fér-de-lei
ferdelele = fér-de-le-le
ferdelelor = fér-de-le-lor
ferdelă = fér-de-lă
ferea = fe-reá
fereai = fe-reái
fereala = fe-reá-la
fereală = fe-reá-lă
feream = fe-reám
ferească = fe-reás-că
fereastra = fe-reás-tra
fereastră = fe-reás-tră
fereau = fe-reáu
fereaţi = fe-reáţi
ferec = fé-rec
fereca = fe-re-cá
ferecai = fe-re-cái
ferecam = fe-re-cám
ferecare = fe-re-cá-re
ferecarea = fe-re-cá-rea
ferecară = fe-re-cá-ră
Cuvinte care au ultima silabă "tra" / "tră":
administra = ad-mi-nis-trá
arbitra = ar-bi-trá
aspidistra = as-pi-dís-tra
autoadministra = a-u-to-ad-mi-nis-trá
autoclaustra = a-u-to-claus-trá
balestra = ba-lés-tra
cadastra = ca-das-trá
caliptra = ca-líp-tra
canistra = ca-nís-tra
castra = cas-trá
centra = cen-trá
chitra = chí-tra
cimbistra = cim-bís-tra
claustra = cla-us-trá
concentra = con-cen-trá
conirostra = co-ni-rós-tra
contra = con-trá (v.inf./v.imperf.)
contra = cón-tra (s./prep/adv.)
cronometra = cro-no-me-trá
cumătra = cu-mắ-tra
cutra = cú-tra
» vezi toate cuvintele