Despărțirea în silabe a cuvântului "flancai":
flancai = flan • cái
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "flancai":FLANCÁ, flanchez, vb. I. Tranz. 1. A apăra, a sprijini, a proteja flancul unei unități militare; a ataca dintr-o parte. ♦ Fig. A însoți pe cineva (pentru a-l păzi). 2. (Despre un grup de clădiri) A mărgini de o parte și de alta. – Din fr. flanquer.FLANCÁ vb. I. tr. 1. A apăra, a susține din flanc. ♦ (Fig.) A însoți pe cineva (pentru a-l păzi). 2. (Despre un grup de clădiri) A mărgini lateral, a mărgini de o parte și de alta. [< fr. flanquer].» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
flanaserăţi = fla-ná-se-răţiflanaseşi = fla-ná-seşiflanat = fla-nátflanate = fla-ná-teflanată = fla-ná-tăflanau = fla-náuflanaşi = fla-náşiflanaţi = fla-náţiflanc = flancflanca = flan-cáflancai = flan-cáiflancam = flan-cámflancare = flan-cá-reflancarea = flan-cá-reaflancară = flan-cá-răflancarăm = flan-cá-rămflancarăţi = flan-cá-răţiflancase = flan-cá-seflancasem = flan-cá-semflancaseră = flan-cá-se-răflancaserăm = flan-cá-se-răm
FLANCÁ, flanchez, vb. I. Tranz. 1. A apăra, a sprijini, a proteja flancul unei unități militare; a ataca dintr-o parte. ♦ Fig. A însoți pe cineva (pentru a-l păzi). 2. (Despre un grup de clădiri) A mărgini de o parte și de alta. – Din fr. flanquer.
FLANCÁ vb. I. tr. 1. A apăra, a susține din flanc. ♦ (Fig.) A însoți pe cineva (pentru a-l păzi). 2. (Despre un grup de clădiri) A mărgini lateral, a mărgini de o parte și de alta. [< fr. flanquer].
Cuvinte Vecine:
flanaserăţi = fla-ná-se-răţi
flanaseşi = fla-ná-seşi
flanat = fla-nát
flanate = fla-ná-te
flanată = fla-ná-tă
flanau = fla-náu
flanaşi = fla-náşi
flanaţi = fla-náţi
flanc = flanc
flanca = flan-cá
flancai = flan-cái
flancam = flan-cám
flancare = flan-cá-re
flancarea = flan-cá-rea
flancară = flan-cá-ră
flancarăm = flan-cá-răm
flancarăţi = flan-cá-răţi
flancase = flan-cá-se
flancasem = flan-cá-sem
flancaseră = flan-cá-se-ră
flancaserăm = flan-cá-se-răm