Despărțirea în silabe a cuvântului "genul":
genul = gé • nul
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "genul":GEN, genuri, s. n. 1. Fel, soi, tip (pe care le reprezintă un obiect, o ființă, un fenomen etc.). ♦ Fel de a fi al cuiva. 2. Diviziune obținută prin clasificarea creațiilor artistice după formă, stil, temă. ◊ Pictură de gen = pictură care înfățișează aspecte ale vieții de toate zilele. ♦ Fiecare dintre diviziunile fundamentale în care se împart operele literare și care cuprind creațiile asemănătoare prin modul de a reprezenta realitatea. Genul epic. Genul liric. Genul dramatic. Genul oratoric. 3. Categorie gramaticală bazată pe distincția dintre ființe și obiecte, precum și dintre ființele de sex masculin și cele de sex feminin. 4. (Biol.) Categorie sistematică, subordonată familiei, care cuprinde una sau mai multe specii înrudite de plante sau de animale. 5. (Log.) Clasă de obiecte care au note esențiale comune și cuprind cel puțin două specii. – Din lat. genus, -eris.GEN s.n. 1. Fel, soi, varietate. ♦ Fel de a fi, manieră, atitudine specifică. 2. Diviziune a creațiilor artistice în care intră opere cu trăsături comune în ceea ce privește forma, stilul, subiectul, tema etc. ♦ Fiecare dintre diviziunile în care se clasifică operele literare. ♦ Stil personal, manieră de a compune. 3. Totalitatea lucrărilor muzicale clasificate în funcție de tematică, mijloace de exprimare etc. 4. Categorie gramaticală exprimată prin forma pe care o iau cuvintele pentru a arăta sexul ființelor și care s-a extins prin analogie și la substantivele nume neînsuflețite, precum și la cuvintele flexibile care determină substantivele. 5. (Biol.) Subdiviziune a unei familii care cuprinde mai multe specii sau varietăți cu trăsături comune importante. // (Și în forma geno-) Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) neam”, „origine”, „generație”. [< lat. genus].gen (génuri), s. n. – Fel, soi, tip. Lat. genus (sec. XIX). – Der. generic, adj., din fr. générique.» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
genuflexiunile = ge-nu-fle-xiú-ni-legenuflexiunilor = ge-nu-fle-xiú-ni-lorgenuin = ge-nu-íngenuine = ge-nu-í-negenuini = ge-nu-ínigenuinitate = ge-nu-i-ni-tá-tegenuinitatea = ge-nu-i-ni-tá-teagenuinităţi = ge-nu-i-ni-tắţigenuinităţii = ge-nu-i-ni-tắ-ţiigenuină = ge-nu-í-năgenul = gé-nulgenuliera = ge-nu-li-é-ragenuliere = ge-nu-li-é-regenulierei = ge-nu-li-é-reigenulieră = ge-nu-li-é-răgenului = gé-nu-luigenuncher = ge-nun-chérgenunchere = ge-nun-ché-regenuncherele = ge-nun-ché-re-legenuncherelor = ge-nun-ché-re-lorgenuncherul = ge-nun-ché-rul Cuvinte care au ultima silabă "nul":
aleanul = a-leá-nularcanul = ar-cá-nulbanul = bá-nulbărăganul = bă-ră-gá-nulbuletinul = bu-le-tí-nulcăpitanul = că-pi-tá-nulcatehumenul = ca-te-hú-me-nulciobanul = cio-bá-nulcoconul = co-có-nulconul = có-nuldecameronul = de-ca-me-ró-nuldelfinul = del-fí-nuldomnul = dóm-nuldragonul = dra-gó-nulelanul = e-lá-nulfenomenul = fe-no-mé-nulgalaonul = ga-la-ó-nulgenul = gé-nulhobanul = ho-bá-nulhormonul = hor-mó-nuljianul = ji-á-nul» vezi toate cuvintele
GEN, genuri, s. n. 1. Fel, soi, tip (pe care le reprezintă un obiect, o ființă, un fenomen etc.). ♦ Fel de a fi al cuiva. 2. Diviziune obținută prin clasificarea creațiilor artistice după formă, stil, temă. ◊ Pictură de gen = pictură care înfățișează aspecte ale vieții de toate zilele. ♦ Fiecare dintre diviziunile fundamentale în care se împart operele literare și care cuprind creațiile asemănătoare prin modul de a reprezenta realitatea. Genul epic. Genul liric. Genul dramatic. Genul oratoric. 3. Categorie gramaticală bazată pe distincția dintre ființe și obiecte, precum și dintre ființele de sex masculin și cele de sex feminin. 4. (Biol.) Categorie sistematică, subordonată familiei, care cuprinde una sau mai multe specii înrudite de plante sau de animale. 5. (Log.) Clasă de obiecte care au note esențiale comune și cuprind cel puțin două specii. – Din lat. genus, -eris.
GEN s.n. 1. Fel, soi, varietate. ♦ Fel de a fi, manieră, atitudine specifică. 2. Diviziune a creațiilor artistice în care intră opere cu trăsături comune în ceea ce privește forma, stilul, subiectul, tema etc. ♦ Fiecare dintre diviziunile în care se clasifică operele literare. ♦ Stil personal, manieră de a compune. 3. Totalitatea lucrărilor muzicale clasificate în funcție de tematică, mijloace de exprimare etc. 4. Categorie gramaticală exprimată prin forma pe care o iau cuvintele pentru a arăta sexul ființelor și care s-a extins prin analogie și la substantivele nume neînsuflețite, precum și la cuvintele flexibile care determină substantivele. 5. (Biol.) Subdiviziune a unei familii care cuprinde mai multe specii sau varietăți cu trăsături comune importante. // (Și în forma geno-) Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) neam”, „origine”, „generație”. [< lat. genus].
gen (génuri), s. n. – Fel, soi, tip. Lat. genus (sec. XIX). – Der. generic, adj., din fr. générique.
Cuvinte Vecine:
genuflexiunile = ge-nu-fle-xiú-ni-le
genuflexiunilor = ge-nu-fle-xiú-ni-lor
genuin = ge-nu-ín
genuine = ge-nu-í-ne
genuini = ge-nu-íni
genuinitate = ge-nu-i-ni-tá-te
genuinitatea = ge-nu-i-ni-tá-tea
genuinităţi = ge-nu-i-ni-tắţi
genuinităţii = ge-nu-i-ni-tắ-ţii
genuină = ge-nu-í-nă
genul = gé-nul
genuliera = ge-nu-li-é-ra
genuliere = ge-nu-li-é-re
genulierei = ge-nu-li-é-rei
genulieră = ge-nu-li-é-ră
genului = gé-nu-lui
genuncher = ge-nun-chér
genunchere = ge-nun-ché-re
genuncherele = ge-nun-ché-re-le
genuncherelor = ge-nun-ché-re-lor
genuncherul = ge-nun-ché-rul
Cuvinte care au ultima silabă "nul":
aleanul = a-leá-nul
arcanul = ar-cá-nul
banul = bá-nul
bărăganul = bă-ră-gá-nul
buletinul = bu-le-tí-nul
căpitanul = că-pi-tá-nul
catehumenul = ca-te-hú-me-nul
ciobanul = cio-bá-nul
coconul = co-có-nul
conul = có-nul
decameronul = de-ca-me-ró-nul
delfinul = del-fí-nul
domnul = dóm-nul
dragonul = dra-gó-nul
elanul = e-lá-nul
fenomenul = fe-no-mé-nul
galaonul = ga-la-ó-nul
genul = gé-nul
hobanul = ho-bá-nul
hormonul = hor-mó-nul
jianul = ji-á-nul
» vezi toate cuvintele