Despărțirea în silabe a cuvântului "inaintasi":
înaintaşi = î • na • in • táşi
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "inaintasi":ÎNAINTÁ, înaintez, vb. I. 1. Intranz. A merge înainte în spațiu, a se mișca spre cineva sau ceva aflat înainte; a avansa. ♦ Fig. A progresa. 2. Intranz. A merge înainte în timp; a se desfășura, a se dezvolta. 3. Tranz. A ridica pe cineva într-o funcție mai importantă; a avansa în grad. ♦ Intranz. A obține o funcție mai importantă, un grad mai mare. 4. Tranz. A expedia, a trimite, a da un act, o petiție, o lucrare administrativă etc. 5. Tranz. (Înv.) A avansa o sumă de bani. – Din înainte.ÎNAINTÁȘ, -Ă, înaintași, -e, adj., s. m. 1. Adj. (Despre animale de tracțiune, mai ales despre cai; adesea substantivat) Înhămat înaintea rotașilor. 2. Adj. (Rar) Care merge înainte, care este în față. 3. S. m. Persoană care, prin activitatea sau prin lucrările sale, a pregătit activitatea altora; precursor. 4. S. m. (Sport) Jucător din linia de atac a unei echipe de fotbal, rugbi, hochei etc. [Var.: (reg.) naintáș, -ă adj.] – Înainte + suf. -aș.» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
înaintat = î-na-in-tátînaintate = î-na-in-tá-teînaintată = î-na-in-tá-tăînaintau = î-na-in-táuînaintaş = î-na-in-táşînaintaşa = î-na-in-tá-şaînaintaşe = î-na-in-tá-şeînaintaşei = î-na-in-tá-şeiînaintaşele = î-na-in-tá-şe-leînaintaşelor = î-na-in-tá-şe-lorînaintaşi = î-na-in-táşiînaintaşii = î-na-in-tá-şiiînaintaşilor = î-na-in-tá-şi-lorînaintaşul = î-na-in-tá-şulînaintaşului = î-na-in-tá-şu-luiînaintaşă = î-na-in-tá-şăînaintaţi = î-na-in-táţiînainte = î-na-ín-teînainte-mergător = î-na-ín-te-mer-gă-tórînainte-mergători = î-na-ín-te-mer-gă-tóriînainte-mergătorii = î-na-ín-te-mer-gă-tó-rii
ÎNAINTÁ, înaintez, vb. I. 1. Intranz. A merge înainte în spațiu, a se mișca spre cineva sau ceva aflat înainte; a avansa. ♦ Fig. A progresa. 2. Intranz. A merge înainte în timp; a se desfășura, a se dezvolta. 3. Tranz. A ridica pe cineva într-o funcție mai importantă; a avansa în grad. ♦ Intranz. A obține o funcție mai importantă, un grad mai mare. 4. Tranz. A expedia, a trimite, a da un act, o petiție, o lucrare administrativă etc. 5. Tranz. (Înv.) A avansa o sumă de bani. – Din înainte.
ÎNAINTÁȘ, -Ă, înaintași, -e, adj., s. m. 1. Adj. (Despre animale de tracțiune, mai ales despre cai; adesea substantivat) Înhămat înaintea rotașilor. 2. Adj. (Rar) Care merge înainte, care este în față. 3. S. m. Persoană care, prin activitatea sau prin lucrările sale, a pregătit activitatea altora; precursor. 4. S. m. (Sport) Jucător din linia de atac a unei echipe de fotbal, rugbi, hochei etc. [Var.: (reg.) naintáș, -ă adj.] – Înainte + suf. -aș.
Cuvinte Vecine:
înaintat = î-na-in-tát
înaintate = î-na-in-tá-te
înaintată = î-na-in-tá-tă
înaintau = î-na-in-táu
înaintaş = î-na-in-táş
înaintaşa = î-na-in-tá-şa
înaintaşe = î-na-in-tá-şe
înaintaşei = î-na-in-tá-şei
înaintaşele = î-na-in-tá-şe-le
înaintaşelor = î-na-in-tá-şe-lor
înaintaşi = î-na-in-táşi
înaintaşii = î-na-in-tá-şii
înaintaşilor = î-na-in-tá-şi-lor
înaintaşul = î-na-in-tá-şul
înaintaşului = î-na-in-tá-şu-lui
înaintaşă = î-na-in-tá-şă
înaintaţi = î-na-in-táţi
înainte = î-na-ín-te
înainte-mergător = î-na-ín-te-mer-gă-tór
înainte-mergători = î-na-ín-te-mer-gă-tóri
înainte-mergătorii = î-na-ín-te-mer-gă-tó-rii