Despărțirea în silabe a cuvântului "indemnata":
îndemnată = în • dem • ná • tă
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "indemnata":ÎNDEMNÁ, îndémn, vb. I. Tranz. 1. A convinge pe cineva să facă ceva, a chema la o acțiune; a îmboldi, a stimula, a impulsiona; a îmbia. ♦ Refl. A se apuca de ceva (în urma unei stimulări); a se hotărî la ceva. ♦ Refl. recipr. Fig. A se lua la întrecere, a se îmboldi unul pe altul. 2. A sili un animal să pornească sau să meargă mai repede. ♦ Intranz. (Reg.; despre animale) A se sili la drum, a înainta trăgând. – Lat. *indeminare.» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
îndemnarăm = în-dem-ná-rămîndemnarăţi = în-dem-ná-răţiîndemnase = în-dem-ná-seîndemnasem = în-dem-ná-semîndemnaseră = în-dem-ná-se-răîndemnaserăm = în-dem-ná-se-rămîndemnaserăţi = în-dem-ná-se-răţiîndemnaseşi = în-dem-ná-seşiîndemnat = în-dem-nátîndemnate = în-dem-ná-teîndemnată = în-dem-ná-tăîndemnau = în-dem-náuîndemnaşi = în-dem-náşiîndemnaţi = în-dem-náţiîndemni = în-démniîndemnul = în-dém-nulîndemnului = în-dém-nu-luiîndemnuri = în-dém-nuriîndemnurile = în-dém-nu-ri-leîndemnurilor = în-dém-nu-ri-lorîndemnând = în-dem-nấnd Cuvinte care au ultima silabă "tă":
aberantă = a-be-rán-tăabilită = a-bi-li-tắablactă = a-blac-tắabsentă = ab-sen-tắ (v.perf.s.)absentă = ab-sén-tă (adj.)absolventă = ab-sol-vén-tăabstinentă = ab-sti-nén-tăabundentă = a-bun-dén-tăacantă = a-cán-tăacarinată = a-ca-ri-ná-tăacceptă = ac-cep-tắ (v.perf.s.)acceptă = ac-cép-tă (v.prez.)acceptantă = ac-cep-tán-tăaccidentă = ac-ci-den-tắaceastă = a-ceás-tăachită = a-chi-tắ (v.perf.s.)achită = a-chí-tă (v.prez.)acidorezistentă = a-ci-do-re-zis-tén-tăaclimată = a-cli-ma-tắacolită = a-co-lí-tăacontă = a-con-tắ» vezi toate cuvintele
ÎNDEMNÁ, îndémn, vb. I. Tranz. 1. A convinge pe cineva să facă ceva, a chema la o acțiune; a îmboldi, a stimula, a impulsiona; a îmbia. ♦ Refl. A se apuca de ceva (în urma unei stimulări); a se hotărî la ceva. ♦ Refl. recipr. Fig. A se lua la întrecere, a se îmboldi unul pe altul. 2. A sili un animal să pornească sau să meargă mai repede. ♦ Intranz. (Reg.; despre animale) A se sili la drum, a înainta trăgând. – Lat. *indeminare.
Cuvinte Vecine:
îndemnarăm = în-dem-ná-răm
îndemnarăţi = în-dem-ná-răţi
îndemnase = în-dem-ná-se
îndemnasem = în-dem-ná-sem
îndemnaseră = în-dem-ná-se-ră
îndemnaserăm = în-dem-ná-se-răm
îndemnaserăţi = în-dem-ná-se-răţi
îndemnaseşi = în-dem-ná-seşi
îndemnat = în-dem-nát
îndemnate = în-dem-ná-te
îndemnată = în-dem-ná-tă
îndemnau = în-dem-náu
îndemnaşi = în-dem-náşi
îndemnaţi = în-dem-náţi
îndemni = în-démni
îndemnul = în-dém-nul
îndemnului = în-dém-nu-lui
îndemnuri = în-dém-nuri
îndemnurile = în-dém-nu-ri-le
îndemnurilor = în-dém-nu-ri-lor
îndemnând = în-dem-nấnd
Cuvinte care au ultima silabă "tă":
aberantă = a-be-rán-tă
abilită = a-bi-li-tắ
ablactă = a-blac-tắ
absentă = ab-sen-tắ (v.perf.s.)
absentă = ab-sén-tă (adj.)
absolventă = ab-sol-vén-tă
abstinentă = ab-sti-nén-tă
abundentă = a-bun-dén-tă
acantă = a-cán-tă
acarinată = a-ca-ri-ná-tă
acceptă = ac-cep-tắ (v.perf.s.)
acceptă = ac-cép-tă (v.prez.)
acceptantă = ac-cep-tán-tă
accidentă = ac-ci-den-tắ
această = a-ceás-tă
achită = a-chi-tắ (v.perf.s.)
achită = a-chí-tă (v.prez.)
acidorezistentă = a-ci-do-re-zis-tén-tă
aclimată = a-cli-ma-tắ
acolită = a-co-lí-tă
acontă = a-con-tắ
» vezi toate cuvintele