Despărțirea în silabe a cuvântului "mascai":
mascai = mas • cái
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "mascai":MASCÁ, maschez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A(-și) acoperi obrazul sau o parte a lui cu o mască (1); a (se) măscui. 2. Tranz. A sustrage vederii acoperind cu ceva, a împiedica să se vadă; a ascunde, a camufla. ♦ Fig. A ascunde ceva sub aparențe înșelătoare, cu intenția de a induce pe cineva în eroare; a disimula. – Din fr. masquer.MÂȘCÂÍ, mấșcâi, vb. IV. Intranz. (Reg.) A se mișca cu greu; a șovăi.» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
mascabil = mas-cá-bilmascabile = mas-cá-bi-lemascabili = mas-cá-bilimascabilă = mas-cá-bi-lămascada = mas-cá-damascade = mas-cá-demascadei = mas-cá-deimascadele = mas-cá-de-lemascadelor = mas-cá-de-lormascadă = mas-cá-dămascai = mas-cáimascam = mas-cámmascara = mas-ca-rámascarada = mas-ca-rá-damascarade = mas-ca-rá-demascaradei = mas-ca-rá-deimascaradele = mas-ca-rá-de-lemascaradelor = mas-ca-rá-de-lormascaradă = mas-ca-rá-dămascarale = mas-ca-rá-lemascaralei = mas-ca-rá-lei
MASCÁ, maschez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A(-și) acoperi obrazul sau o parte a lui cu o mască (1); a (se) măscui. 2. Tranz. A sustrage vederii acoperind cu ceva, a împiedica să se vadă; a ascunde, a camufla. ♦ Fig. A ascunde ceva sub aparențe înșelătoare, cu intenția de a induce pe cineva în eroare; a disimula. – Din fr. masquer.
MÂȘCÂÍ, mấșcâi, vb. IV. Intranz. (Reg.) A se mișca cu greu; a șovăi.
Cuvinte Vecine:
mascabil = mas-cá-bil
mascabile = mas-cá-bi-le
mascabili = mas-cá-bili
mascabilă = mas-cá-bi-lă
mascada = mas-cá-da
mascade = mas-cá-de
mascadei = mas-cá-dei
mascadele = mas-cá-de-le
mascadelor = mas-cá-de-lor
mascadă = mas-cá-dă
mascai = mas-cái
mascam = mas-cám
mascara = mas-ca-rá
mascarada = mas-ca-rá-da
mascarade = mas-ca-rá-de
mascaradei = mas-ca-rá-dei
mascaradele = mas-ca-rá-de-le
mascaradelor = mas-ca-rá-de-lor
mascaradă = mas-ca-rá-dă
mascarale = mas-ca-rá-le
mascaralei = mas-ca-rá-lei