Despărțirea în silabe a cuvântului "minei":
minei = mi • néi (substantiv)
minei = mí • nei (substantiv)
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "minei":MÍNĂ1, mine, s. f. 1. Loc subteran cu zăcăminte de substanțe minerale utile; complex de lucrări, de instalații în subteran și la suprafață, destinate exploatării, cu ajutorul puțurilor și galeriilor, a unui zăcământ de substanțe minerale utile; subteran, baie2. ♦ Fig. Izvor nesecat (de bogăție). 2. Armă explozivă care se așază pe pământ sau în pământ, în apă etc. și care explodează la atingere sau la comandă. 3. Bucată subțire cilindrică sau prismatică de grafit sau din alt material, folosită la confecționarea creioanelor. – Din fr. mine, germ. Mine.MÍNĂ2, mine, s. f. Expresie a feței; fizionomie, chip, înfățișare. ◊ Expr. A avea (o) mină bună (sau rea) = a arăta bine (sau rău), a părea sănătos (sau bolnav). – Din fr. mine.MÍNĂ3, mine, s. f. Veche monedă grecească de aur sau de argint, a cărei valoare era egală cu o sută de drahme. – Din fr. mine, lat. mina.» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
mindirigiii = min-di-ri-gí-iimindirigiilor = min-di-ri-gí-i-lormindirigiu = min-di-ri-gíumindirigiul = mi-ndi-ri-gí-ulmindirigiului = mi-ndi-ri-gí-u-luimindirul = min-dí-rulmindirului = min-dí-ru-luimine = mi-ne (pr.)mine = mí-ne (s.)minează = mi-neá-zăminei = mi-néi (s.)minei = mí-nei (s.)mineie = mi-né-iemineiele = mi-né-ie-lemineielor = mi-né-ie-lormineiul = mi-né-iulmineiului = mi-né-iu-luiminele = mí-ne-leminelor = mí-ne-lorminer = mi-nérmineral = mi-ne-rál Cuvinte care au ultima silabă "nei":
brebenei = bre-be-néiciornei = ciór-neifloarea-doamnei = floá-rea-doám-neifloarea-reginei = floá-rea-re-gí-neiiminei = i-mi-néilinguriţa-zânei = lin-gu-rí-ţa-zấ-neimanei = má-neiminei = mi-néi (s.)minei = mí-nei (s.)pantoful-doamnei = pan-tó-ful-doám-neipapucul-doamnei = pa-pú-cul-doám-neiponei = pó-neiputinei = pu-ti-néiscârnei = scấr-neisisinei = si-si-néistânjenei = stân-je-néi» vezi toate cuvintele
MÍNĂ1, mine, s. f. 1. Loc subteran cu zăcăminte de substanțe minerale utile; complex de lucrări, de instalații în subteran și la suprafață, destinate exploatării, cu ajutorul puțurilor și galeriilor, a unui zăcământ de substanțe minerale utile; subteran, baie2. ♦ Fig. Izvor nesecat (de bogăție). 2. Armă explozivă care se așază pe pământ sau în pământ, în apă etc. și care explodează la atingere sau la comandă. 3. Bucată subțire cilindrică sau prismatică de grafit sau din alt material, folosită la confecționarea creioanelor. – Din fr. mine, germ. Mine.
MÍNĂ2, mine, s. f. Expresie a feței; fizionomie, chip, înfățișare. ◊ Expr. A avea (o) mină bună (sau rea) = a arăta bine (sau rău), a părea sănătos (sau bolnav). – Din fr. mine.
MÍNĂ3, mine, s. f. Veche monedă grecească de aur sau de argint, a cărei valoare era egală cu o sută de drahme. – Din fr. mine, lat. mina.
Cuvinte Vecine:
mindirigiii = min-di-ri-gí-ii
mindirigiilor = min-di-ri-gí-i-lor
mindirigiu = min-di-ri-gíu
mindirigiul = mi-ndi-ri-gí-ul
mindirigiului = mi-ndi-ri-gí-u-lui
mindirul = min-dí-rul
mindirului = min-dí-ru-lui
mine = mi-ne (pr.)
mine = mí-ne (s.)
minează = mi-neá-ză
minei = mi-néi (s.)
minei = mí-nei (s.)
mineie = mi-né-ie
mineiele = mi-né-ie-le
mineielor = mi-né-ie-lor
mineiul = mi-né-iul
mineiului = mi-né-iu-lui
minele = mí-ne-le
minelor = mí-ne-lor
miner = mi-nér
mineral = mi-ne-rál
Cuvinte care au ultima silabă "nei":
brebenei = bre-be-néi
ciornei = ciór-nei
floarea-doamnei = floá-rea-doám-nei
floarea-reginei = floá-rea-re-gí-nei
iminei = i-mi-néi
linguriţa-zânei = lin-gu-rí-ţa-zấ-nei
manei = má-nei
minei = mi-néi (s.)
minei = mí-nei (s.)
pantoful-doamnei = pan-tó-ful-doám-nei
papucul-doamnei = pa-pú-cul-doám-nei
ponei = pó-nei
putinei = pu-ti-néi
scârnei = scấr-nei
sisinei = si-si-néi
stânjenei = stân-je-néi
» vezi toate cuvintele