Despărțirea în silabe a cuvântului "punctai":
punctai = punc • tái
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "punctai":PUNCTÁ, punctez, vb. I. Tranz. 1. A face sau a forma puncte care ies în evidență pe un fond mai larg, de obicei de altă culoare; a face să apară ceva ca niște puncte pe o suprafață. ♦ Fig. A scoate în evidență, a sublinia, a marca. 2. (Sport) A însemna punctele fiecărei partide sau etape câștigate. ♦ A obține puncte printr-un joc sportiv. 3. A asambla provizoriu două piese care urmează să fie sudate prin câteva puncte de sudură executate de-a lungul liniei de sudură. – Din punct (după fr. poncteur).PUNCTÁ vb. I. tr. 1. A însemna, a presăra cu puncte; (gram.) a pune semne de punctuație. ♦ (Tehn.) A marca o piesă cu ajutorul punctatorului. 2. (Fig.) A sublinia, a marca, a accentua. 3. (Sport) A însemna punctele unei partide sau ale unei etape. [Var. punta vb. I. / după fr. ponctuer, pointer].» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
puncerul = pún-ce-rulpuncerului = pún-ce-ru-luipunci = puncipunciul = pún-ciulpunciului = pún-ciu-luipunciuri = pún-ciuripunciurile = pún-ciu-ri-lepunciurilor = pún-ciu-ri-lorpunct = punctpuncta = punc-tápunctai = punc-táipunctaj = punc-tájpunctaje = punc-tá-jepunctajele = punc-tá-je-lepunctajelor = punc-tá-je-lorpunctajul = punc-tá-julpunctajului = punc-tá-ju-luipunctam = punc-támpunctar = punc-tárpunctare = punc-tá-repunctarea = punc-tá-rea
PUNCTÁ, punctez, vb. I. Tranz. 1. A face sau a forma puncte care ies în evidență pe un fond mai larg, de obicei de altă culoare; a face să apară ceva ca niște puncte pe o suprafață. ♦ Fig. A scoate în evidență, a sublinia, a marca. 2. (Sport) A însemna punctele fiecărei partide sau etape câștigate. ♦ A obține puncte printr-un joc sportiv. 3. A asambla provizoriu două piese care urmează să fie sudate prin câteva puncte de sudură executate de-a lungul liniei de sudură. – Din punct (după fr. poncteur).
PUNCTÁ vb. I. tr. 1. A însemna, a presăra cu puncte; (gram.) a pune semne de punctuație. ♦ (Tehn.) A marca o piesă cu ajutorul punctatorului. 2. (Fig.) A sublinia, a marca, a accentua. 3. (Sport) A însemna punctele unei partide sau ale unei etape. [Var. punta vb. I. / după fr. ponctuer, pointer].
Cuvinte Vecine:
puncerul = pún-ce-rul
puncerului = pún-ce-ru-lui
punci = punci
punciul = pún-ciul
punciului = pún-ciu-lui
punciuri = pún-ciuri
punciurile = pún-ciu-ri-le
punciurilor = pún-ciu-ri-lor
punct = punct
puncta = punc-tá
punctai = punc-tái
punctaj = punc-táj
punctaje = punc-tá-je
punctajele = punc-tá-je-le
punctajelor = punc-tá-je-lor
punctajul = punc-tá-jul
punctajului = punc-tá-ju-lui
punctam = punc-tám
punctar = punc-tár
punctare = punc-tá-re
punctarea = punc-tá-rea