Despărțirea în silabe a cuvântului "sovaim":
şovăim = şo • vă • ím
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "sovaim":ȘOVĂÍ, șóvăi, vb. IV. Intranz. 1. A merge cu pas nesigur, a se împletici, a se clătina. 2. Fig. A fi nehotărât, a sta la îndoială, a ezita, a se codi. ♦ A se eschiva, a căuta pretexte. 3. Fig. A oscila, a fluctua. [Prez. ind. și: șovăiesc] – Et. nec.» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
şovăielile = şo-vă-ié-li-leşovăielilor = şo-vă-ié-li-lorşovăielnic = şo-vă-iél-nicşovăielnice = şo-vă-iél-ni-ceşovăielnici = şo-vă-iél-nicişovăielnică = şo-vă-iél-ni-căşovăiesc = şo-vă-iéscşovăieşte = şo-vă-iéş-teşovăieşti = şo-vă-iéştişovăii = şo-vă-íişovăim = şo-vă-ímşovăind = şo-vă-índ (v.ger.)şovăind = şo-vă-índ (adj.)şovăinde = şo-vă-ín-deşovăindă = şo-vă-ín-dăşovăinzi = şo-vă-ínzişovăire = şo-vă-í-reşovăirea = şo-vă-í-reaşovăiri = şo-vă-írişovăirii = şo-vă-í-riişovăirile = şo-vă-í-ri-le
ȘOVĂÍ, șóvăi, vb. IV. Intranz. 1. A merge cu pas nesigur, a se împletici, a se clătina. 2. Fig. A fi nehotărât, a sta la îndoială, a ezita, a se codi. ♦ A se eschiva, a căuta pretexte. 3. Fig. A oscila, a fluctua. [Prez. ind. și: șovăiesc] – Et. nec.
Cuvinte Vecine:
şovăielile = şo-vă-ié-li-le
şovăielilor = şo-vă-ié-li-lor
şovăielnic = şo-vă-iél-nic
şovăielnice = şo-vă-iél-ni-ce
şovăielnici = şo-vă-iél-nici
şovăielnică = şo-vă-iél-ni-că
şovăiesc = şo-vă-iésc
şovăieşte = şo-vă-iéş-te
şovăieşti = şo-vă-iéşti
şovăii = şo-vă-íi
şovăim = şo-vă-ím
şovăind = şo-vă-índ (v.ger.)
şovăind = şo-vă-índ (adj.)
şovăinde = şo-vă-ín-de
şovăindă = şo-vă-ín-dă
şovăinzi = şo-vă-ínzi
şovăire = şo-vă-í-re
şovăirea = şo-vă-í-rea
şovăiri = şo-vă-íri
şovăirii = şo-vă-í-rii
şovăirile = şo-vă-í-ri-le