Despărțirea în silabe a cuvântului "trimisei":
trimisei = tri • mi • séi
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "trimisei":TRIMÍS1 s. n. (Rar) Trimitere. – V. trimite.TRIMÍS2, trimiși, s. m. Persoană căreia i s-a încredințat o misiune oficială; delegat, mesager. ♦ Reprezentant diplomatic al unei țări, inferior în rang ambasadorului. ♦ Fig. Apostol, misionar. – V. trimite.TRIMÍTE, trimit, vb. III. Tranz. 1. A dispune sau a ruga ca cineva să se ducă undeva. ◊ Expr. (Fam.) A trimite (pe cineva) pe cealaltă lume (sau la moarte, în rai) = a ucide, a omorî. A trimite (pe cineva) la plimbare = a) a refuza să mai stea de vorbă (cu cineva), a nu da curs discuției, a da pe ușă afară; b) a concedia (pe cineva) din serviciu. A trimite (pe cineva) în judecată = a intenta (cuiva) un proces. A trimite (pe cineva) la ocnă (sau la temniță, la închisoare) = a pedepsi (pe cineva) cu închisoarea. 2. A delega, a alege într-un organ de conducere sau într-un organ reprezentativ. 3. A îndruma pe cineva, a da indicații cuiva să consulte un text în legătură cu o anumită problemă. 4. (Despre divinitate) A face să vină, să se arate, să se producă, să se manifeste. 5. A dispune ca un obiect să fie dus, transportat, predat la o anumită destinație; a expedia. 6. A transmite prin cineva vești, porunci, salutări etc. [Var.: triméte vb. III] – Lat. tramittere.» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
trimetrelor = tri-mé-tre-lortrimetric = tri-mé-trictrimetrice = tri-mé-tri-cetrimetrici = tri-mé-tricitrimetrică = tri-mé-tri-cătrimetru = tri-mé-trutrimetrul = tri-mé-trultrimetrului = tri-mé-tru-luitrimis = tri-místrimise = tri-mí-setrimisei = tri-mi-séitrimiseră = tri-mí-se-rătrimiserăm = tri-mí-se-rămtrimiserăţi = tri-mí-se-răţitrimisese = tri-mi-sé-setrimisesem = tri-mi-sé-semtrimiseseră = tri-mi-sé-se-rătrimiseserăm = tri-mi-sé-se-rămtrimiseserăţi = tri-mi-sé-se-răţitrimiseseşi = tri-mi-sé-seşitrimiseşi = tri-mi-séşi
TRIMÍS1 s. n. (Rar) Trimitere. – V. trimite.
TRIMÍS2, trimiși, s. m. Persoană căreia i s-a încredințat o misiune oficială; delegat, mesager. ♦ Reprezentant diplomatic al unei țări, inferior în rang ambasadorului. ♦ Fig. Apostol, misionar. – V. trimite.
TRIMÍTE, trimit, vb. III. Tranz. 1. A dispune sau a ruga ca cineva să se ducă undeva. ◊ Expr. (Fam.) A trimite (pe cineva) pe cealaltă lume (sau la moarte, în rai) = a ucide, a omorî. A trimite (pe cineva) la plimbare = a) a refuza să mai stea de vorbă (cu cineva), a nu da curs discuției, a da pe ușă afară; b) a concedia (pe cineva) din serviciu. A trimite (pe cineva) în judecată = a intenta (cuiva) un proces. A trimite (pe cineva) la ocnă (sau la temniță, la închisoare) = a pedepsi (pe cineva) cu închisoarea. 2. A delega, a alege într-un organ de conducere sau într-un organ reprezentativ. 3. A îndruma pe cineva, a da indicații cuiva să consulte un text în legătură cu o anumită problemă. 4. (Despre divinitate) A face să vină, să se arate, să se producă, să se manifeste. 5. A dispune ca un obiect să fie dus, transportat, predat la o anumită destinație; a expedia. 6. A transmite prin cineva vești, porunci, salutări etc. [Var.: triméte vb. III] – Lat. tramittere.
Cuvinte Vecine:
trimetrelor = tri-mé-tre-lor
trimetric = tri-mé-tric
trimetrice = tri-mé-tri-ce
trimetrici = tri-mé-trici
trimetrică = tri-mé-tri-că
trimetru = tri-mé-tru
trimetrul = tri-mé-trul
trimetrului = tri-mé-tru-lui
trimis = tri-mís
trimise = tri-mí-se
trimisei = tri-mi-séi
trimiseră = tri-mí-se-ră
trimiserăm = tri-mí-se-răm
trimiserăţi = tri-mí-se-răţi
trimisese = tri-mi-sé-se
trimisesem = tri-mi-sé-sem
trimiseseră = tri-mi-sé-se-ră
trimiseserăm = tri-mi-sé-se-răm
trimiseserăţi = tri-mi-sé-se-răţi
trimiseseşi = tri-mi-sé-seşi
trimiseşi = tri-mi-séşi