Despărțirea în silabe a cuvântului "urlati":
urlaţi = ur • láţi
Definiții din Dicționarul Explicativ pentru "urlati":URLÁ, úrlu, vb. I. Intranz. 1. (Despre oameni și animale) A scoate urlete (1) specifice. ♦ Intranz. și tranz. P. anal. (Despre oameni) A vorbi cu tonul foarte ridicat; a striga, a țipa; a plânge cu hohote; a cânta foarte tare (și neplăcut pentru auz). ♦ Fig. (Despre o colectivitate umană) A clocoti, a fremăta, a se agita. 2. (Despre vânt, viscol, ape etc.: la pers. 3) A produce zgomote specifice, puternice; a vâjâi, a vui. – Lat. ululare.» mai multe definiții (dictionarroman.ro)
Cuvinte Vecine:
urlaserăm = ur-lá-se-rămurlaserăţi = ur-lá-se-răţiurlaseşi = ur-lá-seşiurlat = ur-láturlate = ur-lá-teurlatul = ur-lá-tulurlatului = ur-lá-tu-luiurlată = ur-lá-tăurlau = ur-láuurlaşi = ur-láşiurlaţi = ur-láţiurle = úr-leurlet = úr-leturlete = úr-le-teurletele = úr-le-te-leurletelor = úr-le-te-lorurletul = úr-le-tulurletului = úr-le-tu-luiurli = urliurloaie = ur-loá-ieurloaiele = ur-loá-ie-le
URLÁ, úrlu, vb. I. Intranz. 1. (Despre oameni și animale) A scoate urlete (1) specifice. ♦ Intranz. și tranz. P. anal. (Despre oameni) A vorbi cu tonul foarte ridicat; a striga, a țipa; a plânge cu hohote; a cânta foarte tare (și neplăcut pentru auz). ♦ Fig. (Despre o colectivitate umană) A clocoti, a fremăta, a se agita. 2. (Despre vânt, viscol, ape etc.: la pers. 3) A produce zgomote specifice, puternice; a vâjâi, a vui. – Lat. ululare.
Cuvinte Vecine:
urlaserăm = ur-lá-se-răm
urlaserăţi = ur-lá-se-răţi
urlaseşi = ur-lá-seşi
urlat = ur-lát
urlate = ur-lá-te
urlatul = ur-lá-tul
urlatului = ur-lá-tu-lui
urlată = ur-lá-tă
urlau = ur-láu
urlaşi = ur-láşi
urlaţi = ur-láţi
urle = úr-le
urlet = úr-let
urlete = úr-le-te
urletele = úr-le-te-le
urletelor = úr-le-te-lor
urletul = úr-le-tul
urletului = úr-le-tu-lui
urli = urli
urloaie = ur-loá-ie
urloaiele = ur-loá-ie-le